Supersmidig helgmat
Kategori: Ätbart
Du behöver:
1 gul lök
400gram köttfärs
1 påse tacokrydda
2 burkar krossade tomater
2 burkar bönor (jag hade stora vita & kidneybönor)
1 påse tacokrydda
2 burkar krossade tomater
2 burkar bönor (jag hade stora vita & kidneybönor)
Till guacamole:
1-2 avokado
Lite gräddfil
1 påse kryddmix för guacamole
Tillbehör:
1 påse nachochips
1-2 avokado
Lite gräddfil
1 påse kryddmix för guacamole
Tillbehör:
1 påse nachochips
2 dl ost
ev. salsa och gräddfil
Du gör såhär: Sätt ugnen på 225grader till nachochipsen. Finhacka löken och fräs i lite olja. Lägg i köttfärsen och stek ca 3 minuter. Blanda i tacokryddmixen och häll sedan på de krossade tomaterna och bönorna. Låt puttra ca 5 minuter och smaka av med salt & peppar.
Du gör såhär: Sätt ugnen på 225grader till nachochipsen. Finhacka löken och fräs i lite olja. Lägg i köttfärsen och stek ca 3 minuter. Blanda i tacokryddmixen och häll sedan på de krossade tomaterna och bönorna. Låt puttra ca 5 minuter och smaka av med salt & peppar.
Guacamole: Mosa avokado och tillsätt gräddfil och kryddmix
Gratinerade nachos:Häll halva påsen med nachochips i en form och strö över osten. Gratinera i ugnen i ca 1-3 minuter. Passa så att de inte bränns.


