Potatischeescake
Kategori: Ätbart
Där räknar de även ut potionskostnaden per person så att man kan jämföra olika maträtter med varandra.
I helgen när mamma var här gjorde vi potatischeescake som jag hade hittat recept på därifrån.
Vi åt den med marinerad kycklinfilé och sallad
Recept för 8 personer:
700 gram potatis
400 gram färskost
300 gram riven ost
6 salladslök (gick bra även med purjo)
3 ägg
2 dl creme fraiche
svartpeppar
700 gram potatis
400 gram färskost
300 gram riven ost
6 salladslök (gick bra även med purjo)
3 ägg
2 dl creme fraiche
svartpeppar
salt
1. Skala och koka potatis på näst högsta värme (jag kokade dem ca 10 min).
2. Sätt ugnen på 175-200 grader.
3. Smörj en rund form med löstagbar kant.
4. Skiva potatis i ½ cm tjocka skivor.
5. Rör samman färskost, ägg och creme fraiche.
6. Tillsätt riven ost.
7. Skiva salladslök i tunna skivor .
8. Varva potatis, oströra och lök i formen. *
9. Grädda mitt i ugnen i 40 – 50 minuter.
10. Servera och njut!
Tips:
Känn med vass kniv, när de är mjuka rakt igenom är de klara.
Salta och peppra mellan varven.
1. Skala och koka potatis på näst högsta värme (jag kokade dem ca 10 min).
2. Sätt ugnen på 175-200 grader.
3. Smörj en rund form med löstagbar kant.
4. Skiva potatis i ½ cm tjocka skivor.
5. Rör samman färskost, ägg och creme fraiche.
6. Tillsätt riven ost.
7. Skiva salladslök i tunna skivor .
8. Varva potatis, oströra och lök i formen. *
9. Grädda mitt i ugnen i 40 – 50 minuter.
10. Servera och njut!
Tips:
Känn med vass kniv, när de är mjuka rakt igenom är de klara.
Salta och peppra mellan varven.