frokenrobe

Ny uppdatering

Kategori: Vintertid <3

Det har varit väldigt dålig uppdatering av bloggen de senaste dagarna, och jag har gjort mycket av det som de flesta av oss håller på med såhär års- ätit alldeles för mycket mat och godis, fått fina julklappar som jag är nöjd med och spenderat mycket kvalitetstid med familjen.
Ett födelsedagfirande blev det också, igår fyllde min lillebror Jonas hela 15 år. När han föddes var jag 7 år så jag kunde hjälpa mamma en del med att byta blöjor och klä på honom. Kommer ihåg hur förundrad man var över att allt var så smått-händer & fötter, ögon, näsa och mun. Men nu är han redan moppekille och alla Halmstadbor får vara vaksama på vägarna ;)
Har lite bilder jag vill visa er från dagarnas tillställningar men kan tyvärr inte få in dom här hemma hos mamma & pappa. Bjuder i alla fall på en bild av finaste Sigge i ett snötäckt Halmstad för något år sedan.


Granen är klädd

Kategori: Allmänt

Vi har ägnat kvällen med att klä granen hemma hos mamma & pappa i Halmstad. Mysigt :)

Den äldre släktens julklappar

Kategori: Ätbart

Farmor & Farfar och Mormor ska få saffransbiscotti och julbiscotti (kanel, ingefära & nejlika smak) i fina burkar som julklapp detta året. Tror jag kommer uppskattas eftersom det är något hemmagjort & ätbart :)





Recept från Arlaköket

Ingredienser ca 50 st

150 g sötmandel
75 g Arla® svenskt smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
3 ägg
1 pkt saffran, 0,5 g
7 dl (420 g) vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 200˚C. Hacka mandel grovt. Rör smör, socker och saffran poröst med elvispens vispar. Tillsätt ägg, ett i taget under tiden du vispar. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandel och rör ner det i smeten. Vispa på lägsta hastighet tills allt är blandat, inte längre. Tag upp degen på mjölad köksbänk och rulla den till två längder som är lika långa som plåten. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka längderna i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Ta ut plåten. Sänk värmen till 120˚C. Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 minuter eller tills de är torra.

För julkryddningen tilsätter man 1 tsk ingefära 2 tsk kanel & 1 tsk nejlika istället för saffran

Imorgon är det sista dagen....

Kategori: Vintertid <3

Imorgon är det sista dagen i skolan innan julledigheten. Åh vad det ska bli skönt! Klapparna är klara sånär som på en liten sak mer till Freddi och fixa det sista på farmor & farfars och mormors julklappar. Vad det ska bli får ni se sen ;)
Idag hade vi seminarium i skolan vilket var riktigt intressant. Lärde oss mer om spegelträning, desensibilisering, köldkänslighet och kompensatoriska åtgärder ifall man bara kan använda en hand pågrund av skada. Det är såna här saker jag blir inspirerad av. Men man är trött nu såhär innan julledigheten och det hjälper ju inte att man har riktigt långa dagar i skolan (9-16 nästan varje dag) + en massa självstudier.
Men imorgon eller möjligtvis på torsdag åker vi i alla fall hem för att fira jul med våra familjer & njuta av årets mysigaste högtid.

Prag

Kategori: Vintertid <3

Vi hade en väldigt mysig helg i Prag. De hade också fått julstämning och man hittade julmarknader lite här och var i stadens hörn. Tyvärr hittade jag inte så mycket shopping men det kanske var lika bra det nu såhär innan jul.
Det blev i alla fall lite fina örhängen, liten julklapp till lillasyster och en flaska gott vin. Vi fick också ett smakprov på Glühwein, deras motsvarighet till vår glögg. Inte alls speciellt gott tyckte jag.
Något som dock var väldigt uppskattat var att vi hade hotellets wellness avdelning helt för oss själva i 2 timmar i lördags kväll efter en hel dag på stan. Då badade vi i jacuzzin och tryckte på knapparna för att testa funktioner, bastade och där emellan satt vi i vilstolarna eller tog en snabb kalldusch.


Här kommer vårat Pragbesök i bilder

Det kommer kännas konstigt....

Kategori: Pussel & Pysen

Det kommer kännas konstigt att inte ha de här killarna hemma hos sig från imorgon fram tills den 21 december. De ska nämligen bo hemma hos Freddis mamma i Halmstad nu när vi åker till Prag och sen får de stanna fär tills vi kommer för att fira jul & nyår.
Även fast jag vet att de kommer ha det toppenbra i deras hobbyrum med massor av spännande skåp & kartonger att hoppa omkring på likt värsta kattivolit kommer jag ändå att ora mig för vad de ska hitta på och hur de mår.


Mina stora men föralltid små fisar.

Pirr av förväntan

Kategori: Mot nya destinationer

Åh nu är det bara 2 dagar kvar tills våran weekendresa :) Prag är målet och jag tror att det kommer bli supermysigt. Har hört bara gott om det. Härligt med hotellfrukost och fri entre till hotellets spa-avdelning.


Denna vackra bilden på Prag hittade jag på google

Halva tiden har gått...

Kategori: Vintertid <3

fram till jul och imorgon är det redan lucia. Idag känner jag att jag har varit riktigt produktiv. Skola, städning, sortera papper & slå in ett gäng julklappar har jag hunnit med.
Mysigt med paket och nu längtar jag hem till Halmstad och att få lägga dom under mammas gran :)


Lyckats rota fram sakerna
stöka till mitt nystädade golv
och få några helt ok slutprodukter

Julgodiset är avklarat

Kategori: Vintertid <3

Igår tillbringade vi eftermiddag & kväll hemma hos våra vänner Sara & Markus i deras fina mysiga hus strax söder om Halmstad. Där såg vi till att knåpa ihop julgodiset och få bra med julstämning till klassiska jullåtar & dofter.
Lite vinpimplande och sällskapsspel hann vi också med och till mina föräldrar för att sova kom vi inte förrän vid halv 1 tiden på natten.
Väldigt mysigt hade vi & jag känner mig så tacksam för alla de fina vänner vi har som förgyller vårat liv <3


I stora burken är det 2 av 7 sorter som vi gjorde




Toffefee & Gräddkola inslagna som små paket

Idolfinal & bebisgos

Kategori: Allmänt

Ikväll ska jag och Freddi fira våra godkända tentor med att äta indiskt på restaurang. Sen ska vi hem till två nyfunna vänner Emelie & Simon som nyss blivit föräldrar till en liten flicka & se på idolfinalen och snusa på bebis. Fredagsmys!

Efter plugget...

Kategori: Vägen mot arbetsterapeut

Har vi haft det såhär mysigt, med fika & Pyssel. Disskussioner och frågor om hur det blir när vi är legitimerade arbetsterapeuter blev det också och det var spännande att höra vad de andra studenterna har för tankar om framtiden.
Pysselverkstad
Våra snygga occupational therapist t-shirtar som vi i styrelsen har

Stök i vårat kök

Kategori: Ätbart

Igår var vi ett gäng tjejer från våran studentstyrelse som trängde ihop oss i vårt kök här hemma för att baka pepparkakor & lussekatter. Riktigt mysigt!
Godsakerna ska vara till ikväll då vi ska ha ett litet julevent i skolan med pyssel, lekar & verksamma AT:er som kommer på besök och berättar om hur det är att arbeta inom deras område.
Så nu håller vi bara tummarna för att det kommer mycket folk ikväll för då tror jag att det kommer bli toppen



Lisebergs jul & Busfabriken

Kategori: Vintertid <3

Igår så var jag med Freddi, hans mamma & systar på Lisebergs julmarknad. Där är ju bara himla fint & mysigt med alla små lampor som lyser upp i mörkret och alla konstverk de har klippt buskarna till, stora julgranen och alla utställare. Mycket gott får man smaka på också & hem till oss fick vi både julkorv, ost och några olika bitar fudge.
Julklapparna till Mamma blev även de avklarade där och de tror jag kommer bli uppskattade.
Vi provåt också Souvas som är en norrländsk rätt, med renkött, vitkål, dressing & rårörda lingon i pitabröd. Svenskare kan det knappt bli :)

Idag har jag och Casper busat runt i busfabriken här i Halmstad i 3 timmar så jag är riktigt mör och go i kroppen och har skavsår på knäna. Men jag tror att jag har nästan lika roligt som honom.
Älskade minikusinin <3

Bus i hela kroppen...

Kategori: Familjen

Bus i hela kroppen har min lilla kusin Casper 4,5 år. Idag har vi varit ute i regnet & busat runt på fyra olika lekplatser, lekt kurragömma, byggt lego, kollat lite på film, läst saga och mer därtill. Så nu är jag rätt så t.r.ö.t.t men det är i alla fall härligt att ha barnasinnet kvar :)

Nu sover lillemannen sedan ett par timmar tillbaka så då har jag fått lite tid över att umgås med moster & "stora" kusinen Nelly <3