frokenrobe

Fredagsmys

Kategori: Vårliv<3

Fredagsmyset har startat :) vi har gjort smördegsknyten här hemma och avnjutit till kvällsmat som ju faktiskt är superenkelt att göra och sååå gott. I våra använde vi strimlad rökt skinka och creme cheese med vitlök och örter och en sallad till det. MUMS!

Om en stund ska vi gå ut i kvällsolen och Freddi har bestämt sig för att han ska lära mig lite Kung Fu, vet inte hur detta ska gå men har man kört med komprimiss så har man. Freddi följde med mig på promenad mot att jag testar Kung Fu.

Vi har också hyrt en romantisk komedi och laddat upp med lite snacks för kvällen, humöret är på topp :D

Hundkunskap

Kategori: Vårliv<3

Hej på er, som ni märkt så har jag haft ett par dagars uppehåll från bloggen. Vi har tokmycket att göra i skolan just nu med en projektplan som ska skrivas inför kandidatuppsatsen (spännande), föreläsningar hela dagarna och ny praktik runt hörnet, den här gången på Ängelsholms sjukhus.
Nu ikväll har jag & Freddi i alla fall hunnit med en timme på gymmet så nu är jag rätt så trött i både kropp & knopp.
Imorgon ska jag och min skrivarkompis Mirjam sätta oss och formulera projektplanen ordentligt- det lutar åt att kandidatuppsatsen ska handla om barn med speciella behov i skolan och hur man som arbetsterapeut kan arbeta med detta och på kvällen ska jag ta tåget till Hässleholm och lyssna på hundcoachen Fredrik Stehns föreläsning, vilket jag ser fram emot.
Nu längtar jag bara efter att ha en hundkompis här hemma också men som tur är dröjer det inte länge innan jag ska passa Sigge i en vecka när föräldrar och syskon åker till Turkiet (gottegrisarna) .
Finaste snoozen

Vårtecken

Kategori: Allmänt

Ute på kvällspromenad och hittar detta underbara vår & påsktecken. Lycka!

Min andra sötnos

Kategori: Pussel & Pysen

Bilden på Pussel kom tydligen inte med i förra inlägget men det är ju självklart han också måste få äran att tillhöra mina underbara tokstollar så här kommer han :)

 

Underbaringar

Kategori: Pussel & Pysen

Ibland svämmar mitt mattehjärta över av kärlek till dessa gosiga, mjuka, underbara tokstollar

 

 

Trött på teknikkrångel

Kategori: Vårliv<3

Eftersom vårt internet är begränsat & vi tydligen redan har gjort av med en del så går det för tillfället väldigt långsamt att vara ute på nätet och inte minst att ladda upp bilder till bloggen. Tråkigt värre! Tyvärr inte mycket att göra åt i nuläget men när bindningstiden går ut i maj så har vi som tur är sagt upp detta och ska byta operatör, S.k.ö.n.t

Idag har det varit väldigt fint väder i Lund men då jag inte känner mig helt 100% frisk så har det blivit en relativt lugn dag och det blev att vara hemma från praktiken nu torsdag-fredag eftersom jag i onsdags natt hade köldfrossa (fick ligga med dubbla täcken+ vetevärmare) och trodde jag skulle frysa ihjäl och jobbiga magsmärtor. Som tur är känner jag mig mycket bättre från det nu men kroppen blir verkligen helt slut efter en sån påfrestning.
Men en mysig kväll har vi haft med tacos och lite knep och knåp- men nu blir det sängen för mig.

Lyx i badrumsskåpet

Kategori: Skönhet & shopping

Om man precis som jag har lätt för att få finnar och oren hy kan detta märket vara bra att ta till hjälp. Jag blev rekommenderat detta av en av Kicks experter som dessutom hade problem med vuxenakne själv. Både tvättkrämen och ansiktsvattnet innehåller lera som är utdragande och fuktkrämen innehåller ren fukt utan massa tilltäppande oljor- Än så länge är jag supernöjd och man blir glad av att öppna badrumsskåpet och få lite shönhetslyx direkt på morgonkvisten :)

Styrketräningsråd

Kategori: Träning

Träningscoachen Bobby
I tisdags var jag och Freddi på gymmet ihop för att börja styrketräna tillsammans. Känns som att det är viktigt och mysigt att göra något tillsammans som par utanför hemmets väggar. Träning är ju bra på det sättet också att man blir mer effektiv och har lättare att komma iväg till träningen om man tränar ihop med sin kärlek :) Finns massa andra positiva vinster med såklart att träna med sin partner. Jag & F har som mål att träna ihop tisdagar och fredagar.
Iallafall tänkte jag nu ge ut lite råd inför styrketräningen som kommer från träningscoachen och kändishårstylisten Bobby Oduncu.

  • Styrketräning är ett bra sätt att forma kroppen och ett effektivt och bra komplement till annan träning
  • Det är viktigt att låta musklerna vila 48-72 timmar innan man tränar på nytt
  • Det är viktigt att träna med variation för att motverka ensidighet och skador
  • Fria vikter är en fördel eftersom de tar mer hänsyn till roppens anatomi och förhindrar att träningen blir så statiskt
  • Lyft inte för tungt från början utan öka efter hand. Många repetioner med lätta vikter gäller för en snyggare kropp med mindre fett.


Potatischeescake

Kategori: Ätbart

Jag vill passa på att slå ett slag för en nyfunnen hemsida med bra och billiga recept för studenter & andra som vill tjäna in lite på maten nämligen www.studentkrubb.se :)
Där räknar de även ut potionskostnaden per person så att man kan jämföra olika maträtter med varandra.
I helgen när mamma var här gjorde vi potatischeescake som jag hade hittat recept på därifrån.

Vi åt den med marinerad kycklinfilé och sallad

Recept för 8 personer:
700 gram potatis
400 gram färskost
300 gram riven ost
6 salladslök (gick bra även med purjo)
3 ägg
2 dl creme fraiche
svartpeppar
salt

1. Skala och koka potatis på näst högsta värme (jag kokade dem ca 10 min).
2. Sätt ugnen på 175-200 grader.
3. Smörj en rund form med löstagbar kant.
4. Skiva potatis i ½ cm tjocka skivor.
5. Rör samman färskost, ägg och creme fraiche.
6. Tillsätt riven ost.
7. Skiva salladslök i tunna skivor .
8. Varva potatis, oströra och lök i formen. *
9. Grädda mitt i ugnen i 40 – 50 minuter.
10. Servera och njut!

Tips:

Känn med vass kniv, när de är mjuka rakt igenom är de klara.
Salta och peppra mellan varven.

Powerfika

Kategori: Vårliv<3

Hej på er! :) Vilket härligt väder det bjuds på under dagarna, i alla fall här nere i landet. Innan ikväll mötte upp min fina barndomsvän Mimmi vid centralen då hon hade en liten mellanlandning mellan två tåg och då var det fortfarande milt ute. :love: Det är så underbart med vänner som man kan dela allt med, det önskar jag verkligen varje människa att få ha en sån kanonvän.
Vi satte oss på ett mysigt fik och mumsade på en varsin macka medan vi vädrade allt och inget- en härlig powerfika helt enkelt
Känner mig t.a.c.k.s.a.m för livet just nu!

Våren har kommit till Lund

Vårfräscht

Kategori: I vårt hem

Nu när våren är runt knuten är jag fruktansvärt sugen på att köpa ny vårfin inredning till hemmet. Gardiner, dukar, ljuslyktor m.m ska få ta plats här hemma och förgylla tillvaron lite, är tanken.
Tur har jag då att min kära sambo fick ett presentkort på Village när han tog examen på 1400:- som vi kan rusta upp boet lite med inför de varmare årstiderna :)
Så länge inredde jag med färgglada kökshanddukar som jag hittade ouppackade i garderoben och ljuslyktor som mamma köpte till mig från Ica, 15kr styck-ett riktigt fyndpris!

Äpplen i glada färger på kökshanddukarna

Uppiggande i vardagsrummet

Mamma-dottermys

Kategori: Allmänt

I eftermiddags kom mamma hit och sällskapar med mig över helgen medan Freddi har åkt hem till sin familj i Halmstad. Väldigt mysigt!
Vi har precis ätit supergod buffémat och nu har vi krupit upp i soffan med tända värmeljus och the voice på tv:n.

Kreativiteten flödar

Kategori: Pyssel

Igårkväll satte jag mig & påbörjade min receptpärm :D Herregud vad roligt det kan vara att klippa och klistra lite. Extra kul blir det ju när man känner sig nöjd med resultatet, vilket jag gör. Nu är det bara det tråkiga att sätta in och ordna med recepten kvar. Ska bli skönt när det är färdigt!

Ett litet smakprov på hur delar av innehållsförteckningen ser ut

Dessertbilden blev jag nog mest nöjd med :)

Nu är det snart dags för mat men ikväll blir det bara ärtsoppa med mitt hembakta bröd till. Har inte tid att stå länge med mat idag eftersom det blir t.i.d.i.g.t för mig imorgon, 05.25 går tåget upp till Stockholm.

Dagens sötaste

Kategori: Dagens sötaste

Man blir så glad när man sitter och slöbläddrar i Metro påväg till praktiken och får syn på denna underbara bilden. Nallebjörnarna har också barnasinne och har kommit på att det är kul att åka pulka :)

 

Ordning & reda

Kategori: Skönhet & shopping

Idag när jag tog en lunchpromenad kikade jag in på Myrorna för att det plötsligt slog mig när jag såg skylten att jag verkligen behövde röja och fixa i min låda med hårprylar & nagelsaker. Där var verkligen kaos tidigare men med lite korgar som jag bara behövde ge en tjuga för blev det ordning & reda bland grejerna :) Jag fick också med mig lite fler saker där ifrån för framtida bruk ;)


Skickar också med en bild på mina nyshoppade linnen i sommarfärger, jag tänker mig till en söt blommig (såklart) kjol i värmen :)

Toppendag

Kategori: Allmänt

Vilken underbar dag jag har haft :D jag och lillasyster startade dagen med lite gym på actic. Sedan gick jag ner till eurostop efter lunch och kollade i affärer och fyndade linnen i fina sommarfärger med Mimmi. Nu ikväll har vi också ätit god italiensk pasta på restaurang. Och solen har skinit hela dagen!

I väntan på tåget

Kategori: Allmänt

I väntan på att tåget mot Halmstad ska gå ( jag missade första ) så dricker jag en "kopp" ;) äpplete och spanar på människor på gatan inne på mormors bageri

 

Becca bakar

Kategori: Ätbart



Gott varma med päronmarmelad & hallon/granatäpple marmelad

Ikväll ställde jag mig och knådade ihop lite gott frukostbröd, den här gången blev det dinkelbullar :)

Detta är receptet jag använde:

16 st
50 gram jäst
4dl ljummet vatten
250 gram keso
4 msk flytande smör
2 tsk salt
2 msk brödsirap
5 dl dinkelmjöl fullkorn
6-7 dl vetemjöl special
2 dl pumpakärnor (jag tog solrosfrön istället)

Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt keso, salt, sirap, smör och största delen av mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Forma degen till en rulle och dela i 16 bitar. Doppa ena snittytan i pumpakärnorna. Låt jäsa på plåt med bakplåtspapper i 30 min. Grädda i mitten av ugnen i 10-12 min.

Vårmånad

Kategori: Vårliv<3

Så var vi inne på årets första vårmånad :) Det bjöds på sol här i skåne i eftermiddags och jag passade på att ta en promenad både på lunchen och hem från där bussen stannar i Lund. Härligt!
Nu längtar jag efter att våren ska komma igång på riktigt så att jag får köpa lite blommor och plantera ute på balkongen. Har även funderingar på att odla lite kryddor, hoppas bara på att det inte blir uppätet av katterna.

Pussel njöt också i vårsolen förra året