frokenrobe

Tur till Halmstad

Kategori: Allmänt

Idag åker jag till Halmstad, där familj & en hel del vänner finns kvar.
Imorgon ska jag träffa Vickan för fika på stan, annars är inget planerat på förhand.
Ha en bra helg!

Bekänna färg

Kategori: Skönhet & shopping

Jag tänker verkligen försöka hålla fast vid den lilla solbränna jag fick på Cypern, och därför fuskar jag numera för att förlänga livet på den med hjälp av Summer Glow från Dove.
Jag gillar den för att den bygger upp resultatet istället för att jag ska chockas av en misslyckad applicering med gul/orange fläckar lite överallt. Skulle jag råka få för mycket på något ställe med denna fixar man det rätt enkelt med några intensiva tag med skrubbvanten. 
 
Hade en såndär pysseldag med mig själv igår där jag putsade till fasaden lite från topp till tå. Bad, skrubb, fotkräm, BUS, nagelfix. Behöver skämma bort mig själv lite ibland och jag tycker om känslan efteråt. What beauty feels like.
Naglarna fick sig en riktig färgklick med både rött och orange nagellack kombinerat. Skoj att trixa lite med dom nu när jag inte sommarjobbar längre.
 


Lycka

Kategori: Allmänt

 
Idag hade jag en fin & mycket kär vän över på kvällsbesök. Jag fick en lyckoamulett från Egypten där hon varit på semester. Väldigt vacker, tack vännen!
Har fått många tillfällen att fundera på lycka och vad som gör mig lycklig den senaste tiden. 
 
Lycka just nu är: Att få vara sambo med världens finaste killar, att få må bra och vara frisk, att ha en stöttande och kärvänlig familj, att få omge sig med underbara vänner, att det är mindre än ett år kvar till examen & drömmar om framtiden.

Ta med känslan hem

Kategori: Skönhet & shopping

 
Ett litet tips för att förlänga semesterkänslan är att köpa med sig någon härlig duschtvål/lotion med fruktig doft tillbaka till Sverige. 
Jag köpte dessa som kommer användas flitigt nu när hösten är runt hörnet, sommarfeeling i höstmörkret.

Agia Napa

Kategori: Mot nya destinationer

Har verkligen levt det l.j.u.v.a livet under veckan som varit! Så otroligt härligt att vara iväg och njuta av sol, bad, läcker mat och varandras sällskap. 
Lyckan har varit total och jag känner mig utvilad och rofylld. Precis som det ska vara efter en riktigt bra semestervecka :)
 
Jag & Freddi var och åt en kväll på ett ställe som hette Bed Rock Café och var helt uppbyggt kring Familjen Flinta. 


Vi åt Cypriotisk Meze på en liten romantisk Taverna, det kan jag verkligen rekommendera ifall ni åker till Cypern någon gång. Man får smaka i princip alla deras specialiteter. 

I måndags kväll innan vi reste hem provade vi på behandlingen "Neet feet", en lite annorlunda pedikyr men fötterna blev faktiskt väldigt mjuka efteråt

Cypern

Kategori: Mot nya destinationer

Imorgon så tar jag & Freddi flyget för att tillbringa en härlig vecka i soliga Cypern :) Det ska bli så otroligt skönt att byta miljö lite och sola, bada & äta god mat innan mitt sista år som student tar sin början.
 
En titt i min resväska, det mesta är reafynd. Både den vita och den randiga kjolen kostade bara 30:- styck på H&M och de rosa shortsen 99:- på Cubus. Gillas!
 
 
Idag har vi också haft en mysig dag, sovit länge och ätit den goda överblivna maten från igår. 
Åkte sen in till stan och tog en glass på Per Tutti och promenerade lite i fina statsparken.

Kräftkalas

Kategori: Bjudningar & fest

Igår höll vi kräftskiva och några av våra fantastiska vänner kom och bidrog till en väldigt lyckad kväll :)
God mat, skratt och sång stod på menyn tillsammans med kräftor & räkor, bröd, olika kryddsmör, röror, västerbottenpaj, sallad, vin & snaps. Lite senare på kvällen åt vi även ostbricka.
Mumsigt och roligt som bara den!
Det blev också en hel del över så vi har kalasat på allt det goda idag med.
 
 
Fick en så fin vinflaska som värdgåva av Sara & Markus
 
 
 
 

Mat på Mynta

Kategori: Sommardagar <3

 
Igår var jag tillsammans med en ny och otroligt trevlig bekantskap på Mynta och firade att sommarens jobb är över. God mat hade dom och det blev även lite vin & en smarrig drink :). När vi hade ätit färdigt bestämde sig våra killar för att komma och förgylla vår kväll ytterligare. Vi hade väldigt roligt ihop trots att det var första gången killarna träffades och vi hade innan bara setts på jobbet.
Så härligt när man stöter på människor som man bara klickar med på en gång!
 

Idag har vi också roliga planer för kvällen men en hel del förberedelser innan. Det är nämligen dags för oss att hålla kräftskiva!

Semesterredo

Kategori: Skönhet & shopping

 
 
Tänkte visa er mina bikinifynd från Välashoppingen :) Två helt olika bikinis men ändå helt i min smak.
En röd med vita prickar och volang från Cubus och en rosa/blommig där överdelen är från New Yorker och underdelen från Stadium. Det färgglada badlakanet är i storlek XL och finns just nu på Ikea för 99:- 
Känner mig mer än redo för semester! :D Idag var ju ändå sista arbetsdagen som firas av med lite god mat & vin på restaurangen Mynta tillsammans med en sommarkollega

Väla Centrum

Kategori: Sommardagar <3

Idag har jag & min fina vän Mimmi sprungit runt på Väla i timmar :)
Jag har inte varit där sen i trean på gymnasiet tror jag och herregud vad stort där är!
Massa roliga affärer att gå i och betydligt mindre pengar på kortet när man kommer därifrån ;)
Blev en sväng inne på Ikea också och hittade ett stort badlakan som jag ska inviga på semestern. Blev även bikinijakt, trots att det var väldigt utplockat lyckades jag ändå få ihop 2 stycken som jag blev riktigt nöjd med.
Får lägga upp bilder när jag har tillgång till kamera, just nu är jag hemma hos familjen i Halmstad. Då Mimmi skulle dit efter Väla fick det bli en blixtvisit för mig också. Rolig bilresa blev det i alla fall och en nostalgitripp tillbaka till 17 års åldern <3

Boktips

Kategori: Jag vill tipsa om....

 
 
Nu är jobbehelgen äntligen över och jag tar lite välförtjänt ledighet :) Fångat eftermiddagssolen på balkongen och läst ut en bra bok.
Jag läser väldigt mycket böcker under sommarmånaderna och ska därför passa på att tipsa om några litterära godbitar som jag kommit över.
 
Bedragen- Är den första boken av en bokserie om 5 ( Jag har läst 4 av 5 än så länge ;) ) och de handlar om barnmorskan och 4:a barns mammans Cecilia Lunds facinerande arbete och spännande privatliv. Författaren är Katarina Janouch
 
Pågrund av Leon-  Maja & Angelica var en gång i tiden bästisar och Leon & Maja var ett par. Men under Majas språkresa till USA går allting sönder. En händelse som ingen av dom kan ändra på. Sex år senare går Leon hastigt bort och Angelica & Maja möts igen på begravningen. Kan de ge varandra en ny chans? Författaren är Jenny Leeb
 

Vinteräpplen- Handlar om tre generationer kvinnor och deras kamp mellan stolthet och svält på ön Kaskö i Österbotten och om att bryta en ond cirkel och få tillbaka makten över sitt eget liv. Författaren är Josefine Sundström

"Kattonger"

Kategori: Pussel & Pysen

 
Pussel & Pysen är så himla roliga och söta när de får kartonger. Kryper in där och spanar, ofta medan den andra står utanför och slår på kartongen med tassen :)
Idag tog jag fram det nya fotbadet och la ut kartongen till killarna så de fick busa lite. Enkel kattleksak som blir uppskattad i några dagar tills jag tröttnat och städar undan ;)

Glossybox

Kategori: Skönhet & shopping

 
Under de senaste månaderna har jag prenumererat på Glossybox. 
Det känns så lyxigt att få en massa fina och härliga skönhetsprylar rätt ner i brevlådan och jag är än så länge väldigt nöjd med gåvorna.
Glossyboxen kommer en gång i månaden & innehåller 5 stycken varuprover av olika slag :) 139 kr per box kostar det och det tycker jag personligen att den är värd.
Denna gången var det en Summer Romance box och i den fick jag hem:
1 Mud Mask för ansiktet
1 Pro White Nail polish
1 tub med Whitening tandkräm 
1 burk med Vitamin C booster för ansiktet
1 tub med Heel Rescue Balm
 
En så länge har jag tyvärr inte hunnit prova något ur boxens innehåll men det tänkte jag ändra på i morgon när jag är ledig. Då blir det både ansiktsmask och pedikyr :D

Heldag med bästa tjejerna

Kategori: Sommardagar <3

Hade en fantastisk heldag igår med mina tjejkompisar sen barndomen Mimmi & Sara :)
Började med en runda minigolf  där jag faktiskt lyckades slå Sara med 4 poäng vilket gjorde att jag kom 2:a. Mimmi var klart lååångt bättre än oss.
Efter det tog vi en varsin glass till lunch och promenerade längst stranden.
På kvällen blev det först några glas vin hemma hos Sara och sedan oxfilé på Wild West. Därefter tog vi en snabb sväng inom Frösakulls strand för att kolla in en fest där men vi bestämde oss för att stan var roligare. Dansade oss genom natten!
 
Jag träffade min lookalike på Wild West hihi- en helskön kille
 
 
 

Helgdags

Kategori: Sommardagar <3

Nu har jag fått ta helg :) Skönt!
Städat av här hemma och ikväll blir det kinamat.
Imorgon åker jag till Halmstad och familjen. Hoppas på fint helgväder för då blir det kanske stranden med vänner. På lördag kväll ska jag i alla fall ut och äta på Wild west steakhouse med två fina tjejkompisar och sen blir det nog lite drinkar på stan. Tanken var egentligen att vi skulle gått på dagsspa på Tylöhus också men oturligt nog öppnade inte det förrän den 14 augusti. 
På söndag blir det också träff med vän, vet inte riktigt vad vi ska hitta på men antagligen blir det fika inblandat i alla fall. 
Full fart mot helgen!