frokenrobe

Septemberavslut

Kategori: Familjen

Sista dagen i september, tiden springer iväg och snart är det jul ;)
Imorgon åker min äldsta lillebror till Afghanistan för tjänstgöring och jag är en lite lagom nervös storasyster. Tur att han bara ska vara på basen och jobba som VVS:are. 
Det har varit en mysig helg i alla fall, min kompis Mimmi kom hit igår och då bjöd jag på chokladcupcakes med björnbär/hallonfrosting till fikat sen så var vi ute & åt. Senare på kvällen blev det hyrfilm hemma i soffan och då Freddi var hundvakt i Halmstad stannade hon över till idag. Prat, prat & mer prat under natten.
H.ä.r.l.i.g.t med sådana vänner som har varit med hela livet, 22 års vänskap firar vi i år.
Hade inte Freddi glömt sladden till laptopen i skolan hade jag gärna visat bilder från helgen. Men håll till godo! Redan imorgon kommer recept & bilder upp på cupcakesen.

Sigge

Kategori: Härliga höst <3

Finaste Sigge i svampskogen i måndags :) Spårade för hela slanten gjorde han, dock inga kantareller för det var det kompisen Yatzy som nosade upp fast hon åt upp dom själv tokhunden. Hihi

After work & dansfunk

Kategori: Härliga höst <3

 
Idag har jag varit på after work med tapas & cider i Malmö med FSAstud tjejgänget och efter det gick vi på förseställningen DansFunk på Skåne Dansteater. Så h.i.m.l.a vackert & fin känsla i danserna. 
Häftigt att se personer dansa i rullstol blandat med icke funktionsnedsatta dansare. Magiskt!

Tacos & filmkväll

Kategori: Lyx under veckan

Spontanbestämde middag & filmkväll hemma hos Selma igårkväll :) Mysigt
Det blev tacos framför svenska hollywoodfruar och sedan satte vi på filmen This means War vilken jag verkligen gillade och den genererade i många skratt från oss två
 
 
 

Bland buskar & bär

Kategori: Ätbart

 
 
Gav mig iväg på cykel innan bort till björnbärssnåren som ligger bara 5 minuter hemifrån oss. Blev en liten spann att ta med hem innan regnet började vräka ner. Tur att jag var smart nog att ta på mig regnjackan :) Min vän Mimmi kanske kommer på lördag så då blir det att baka björnbärscupcakes till fikat.

Soppkök

Kategori: Vägen mot arbetsterapeut

Igårkväll samlades vi 5 tjejer(!) i vårt kök för att koka en spenatsoppa och en linssoppa för att bjuda på idag på ett event för arbetsterapeutstudenterna i termin 1 & 2.
Tyvärr var det inte många av dessa som dök upp men vi fick ändå en rolig och mysig lunchstund och soppan gick åt den med tack vare röntgenskjuksköterskor, lärare m.m. Den fick klart godkända kommentarer dessutom :)
 

 

I Svampskogen

Kategori: Härliga höst <3

Åkte med mamma & pappa till Halmstad i lördags och har spenderat dessa 4 dagarna där. Det har blivit blandat nytta & nöje, med skoluppgift med mätning i mormors bostad ( och fika såklart), filmmys hos Sara i lördags och svampskogen med henne & hundarna igår.
Det blev en del trattkantareller plockade som nu är förvällda och infrysta för att njutas i soppor,grytor,såser & på mackan nu i höst. SÅ gott! 

Köp mjölk, Skriv bok

Kategori: Jag vill tipsa om....

Idag fick jag möjlighet att följa med föräldrarna på den u.n.d.e.r.b.a.r.a, roliga föreställningen Köp mjölk, Skriv bok med Anders & Johan från Hipp Hipp här på Färs & Frosta Arena  i Lund :) SÅ bra den var! Om ni har möjlighet och vill ha massor av skratt så gå och se den!
Ett välbehövligt avbrott efter tenta plugg och färdighetsträning i skolan, men nu är tentan i alla fall inskickad och det är bara att vänta på domen. 
Jag är i alla fall väldigt nöjd med denna fredagkväll, hoppas ni har det lika fint!
 


Knasbollar

Kategori: Dagens sötaste

 
 Såhär har kattkillarna börjat gosa ihop sig nu när hösten är här :) Jag är bara lite orolig att korgen ska knäckas då det ligger över 12 kilo (!) katt i den. Då lär de nog bli lite förvånade när de har det så mysigt. Älskade knasbollar <3

tentakaos

Kategori: Vägen mot arbetsterapeut

Japp såhär ser det alltså ut när jag har hemtenta ;) Det obligatoriska teét är självklart med!
 

Garanterad träningsvärk

Kategori: Träning

Jag ska följa med min fina sambo på ett boxpass ikväll & det lär ge bra med träningsvärk, sjukt länge sedan jag satte mina fötter innanför dörren till ett boxpass och min teknik behöver nog filas på en hel del.
Men kul ska det bli!
Kan behövas efter motgångar i skolan och hemtentan som ska skrivas men inte vill kommas igång med ordentligt, skönt att låta lite av stressen pysa ut genom träning.
Nu hoppas jag bara att maten låter sig smältas lite för att för tillfället är jag otroligt mätt på mäktiga mexikanska pannkakor :) hihi
 

Detaljer

Kategori: Skönhet & shopping

Är inne i en riktig manikyrperiod där det pillas, fixas och lackas på naglarna ofta & gärna. Just nu är de lackade med ett nytt beige lack som jag lyckades norpa åt mig för en ynka 10:a och dippade i bronsfärgad lösglitter från MIYO.
 


 
 
 

Måndag

Kategori: Outfits

Ny vecka och nya möjligheter!
Jag har haft en kanon helg med lillasyster men nu är det skönt att få gå in i rutinerna igen med bra mat & träning. Har nämligen blivit en del godsaker denna helgen ;) 
Dagen började inte så bra med cykelkedjan som hoppade när jag var påväg till skolan och saker som inte ville bli funna. Det fick bli att traska hem igen och se mig besegrad av cykeln. Tur att föreläsningen inte verkade livsnödvändig för kursen.
Ska snart ta mig upp på skrothögen till cykel igen och mot skolan för att hålla infomöte för termin 1 och FSA-stud möte, sedan blir det ett pass afro.
 
Dagens jag i mina nya kläder från Cubus
 




 
 

Shoppingrunda med Sis

Kategori: Skönhet & shopping

Har finaste lillasyrran på besök och vi gör inte mycket annat än att ta det lugnt och myser med tända ljus och hyrfilm, äter god mat och shoppar :)
Det har blivit en hel del köp i helgen, nagellacksgarderoben har blivit rejält höstuppdaterad och i klädkammaren har det fått flytta in mörkröda jeans och en gosig stickad tröja att ha till. Ha begär till tusen på allt snyggt i affärerna
 





Onsdag

Kategori: Lyx under veckan

Har varit på en färdighetsträning i skolan, annars har jag haft en mysig dag i mitt eget sällskap :)
Freddi hade en lång dag i skolan och sen träning, så jag roade mig själv med att baka mellismuffins & proteinbars och städa ur ugnen & frysen.Så nu är allt i frysen även sorterat så att man kan se vad man har därinne och planera middagarna lite bättre.
Har även passat på att lyxa till det lite med maten idag när jag var ensam, god fika med nybakt muffins & te och till kvällsmat smoothie, rågfralla och en liten K-special snack. Mumma!
 





 
 

Metallic

Kategori: Skönhet & shopping

Efter att de senaste dagarna ha återfunnit nyfikenheten på skönhetsbloggar, har jag jagat och suktat efter dessa snygga metalliska skuggorna från märket MIYO. Hittade dom idag på Lyko och hade väldigt svårt att bestämma mig för vilka av de 12 tjusiga nyanserna jag skulle välja. 
Jag brukar oftast sminka mig i guld/bruna eller silvriga nyanser på hösten så jag valde 2 som drar åt det hållet och 2 utstickare. Ögonmejken för i höst är säkrad.
 







               


Se rött

Kategori: Härliga höst <3

Jag ä.l.s.k.a.r hösten! Freddi brukar säga att jag är en riktig hösttjej eftersom jag älskar te, värmeljus & att sitta i soffan under filtar. Te & filtarna får hänga med ända in i sommarnätterna hihi.
Var ute på en promenad idag och blev helt tagen av alla de fina färgerna som hör hösten till, finaste fina
 


Idag matchar jag naglarna med naturens röda färger




På tapeten

Kategori: Drömmar & Förhoppningar

Redan söndag?! Vart tar dagarna egentligen vägen någonstans?
Tycker ändå att dessa sjukdagarna har gått långsamt men nu är ju helgen redan över. Imorgon är det ny skolvecka men den är inte så späckad som tur är. 
Imorgon är det visserligen heldag men tisdag är det självstudier, samma fredag och resterande dagar har bara en lektion var. Tisdag måste jag dock jobba igen en del, ska åka och kika på ett hjälpmedel och skriva ihop en riskanalys på 1 sida.
Hoppas att det inte ska vara så svårt att knåpa ihop.
Imorgon händer också en sak jag har längtat efter sen vi fick förstahand på lägenheten. Folk från fastighetsbolaget kommer hit för att utvärdera om vi kan få det omtapetserat.
Eftersom vi har haft en busig kattunge som har rivit på väggarna (läs Pussel) så har vi inte velat/kunnat tapetsera om förrän nu. Nu önskar jag verkligen att det kan bli av i hela lägenheten.
Vill ha nytt & fräscht!
 


Svårt att tro att denna lilla oskyldiga varelsen kunde bli en riktig liten vilde :)

Baka, baka liten kaka

Kategori: Härliga höst <3

Fortfarande genomförkyld, blir inte många knop gjorda här hemma. 
Tur man har en så snäll sambo som sköter städ och inköp när hans flickvän helst ligger på soffan och kollar på dåliga repriser på tv & dator.
Som ett litet tack till honom & som ett krya på sig till mig har jag i allafall bakat lite mellanmålsmuffins till eftermiddagsfikat och nu ikväll slängde jag ihop en "nyttig" äppelsmulpaj med recept från rutiga hälsokokboken.
Snart är det dags att krypa ihop sig under en filt tätt intill mitt hjärta och glo på filmen Dear John som går på 5:an nu ikväll tillsammans med en bit paj med vaniljssås och en kopp te. Härliga Höstmys!
 


Brukar sätta söta muffinsformar i muffinsplåten för att få muffinsarna höga & fina


Mys med Pys

Kategori: Pussel & Pysen

Är något piggare idag efter en lång tupplur. Lite mer snuvig men mindre halsont.
Vi är bortbjudna på mat ikväll hos Simon & Emelie men fortfarande osäkert om jag följer med.
Man vill ju inte smitta ner dom & framförallt inte deras lilla dotter.
Om jag inte följer med så får det bli soffmys tillsammans med katterna under en filt och med en kopp te. Pysen gör redan sitt bästa för att värma upp mig.
Väldigt gosigt att ha katter, mitt mattehjärta är i alla fall varmt till tusen!
 


 
 

Kurering pågår

Kategori: Allmänt



Kände framåt kvällen igår att jag började få ont halsen och idag har det eskalerat.
Det är lite som att ha ett rivjärn i halsen och det kliar upp i öronen, tror jag har feber med.
typiskt när det som sagt är mycket i skolan just nu.
Fick ändå åka in till skolan idag för att få tentauppgiften, hade tur att det bara handlade om en timme.
Försöker nu kurera mig med te & strepsils och ska förhoppningsvis vara piggare igen snart.
Har ju precis kommit igång med kost & träning.
Vågen visade i alla fall -1,2 kilon imorse, alltid något :)
 

Pluggliv

Kategori: Vägen mot arbetsterapeut

Varje hösttermin luras jag att tro att man i lugn och ro ska få vaggas in i rutinerna efter sommaren, så är inte fallet tyvärr.
Allt på en gång och gärna ska man ha förberett sig under sommaren så man är halvfärdig innan man ens har hunnit sätta ner foten innan för skolans dörrar. Nej inte riktigt kanske, men ibland kan det allt kännas så.
Då vi hade oturen att inte bli godkända i en första eximination på projektplanen till C-uppsatsen har vi behövt jobba på den under sommaren också.
Nu är det i alla fall äntligen godkänd men då är det istället dags att skicka in ansökan till vårdvetenskapliga etiknämnden, bli godkänd på den för att sedan få påbörja sin studie. 
Idag har vi suttit med ansökan stor del av dagen, missuppfattningar har gjort att vi nu fått reda på att vi ligger efter i planeringen och under eftermiddagen kände jag verkligen att det var pannkaka i och av hela hjärnan.
Samtidigt har vi då uppgifter som hör till terminen vi går nu, redan imorgon får vi första uppgiften till den muntliga tentan (då började vi i måndags i skolan). 
Allting går i en rasande takt nu, herrejisses runt jul ska jag börja söka jobb som legitimerad arbetsterapeut! Både en väldigt härlig och en mycket läskig känsla.

Efter dagens plugg kände jag bara att jag verkligen måste få bryta av med något helt annat. Mötte upp Selma på stan och fikade. Blev en god rågbulle med chevreost, valnötter och rödlöksmarmelad tillsammans med en kopp te. 
Ikväll är ett långt, varmt bad inplanerat och bläddring i Brittiska Cosmopolitan och skönehetsuppdatering i Kicks medlemstidning.
Avkoppling i vardagen!
 

Japanese Style

Kategori: Ätbart



Lagade Terriyaki lax här hemma idag, nytt prova på som blev riktigt gott.
Vi hade matvete till vilket fungerade fin fint ifall man inte vill ha ris. I receptet stod det att man kunde ha i färsk chili & ingefära men då vi är lite bekväma av oss hoppade vi över det.
Men chili ska jag nog ändå prova att ha i nästa gång (för det blir en nästa gång) för att få lite mer sting i en övrigt ganska så söt rätt.
 
Recept på vårt vis
Sätt ugnen på 150 grader
Lägg 4 tinade laxfileér i en ugnsfast form
Salta lätt med flingsalt
Häll på en burk terriyaki sås
Slanta 3 morötter och en halv aubergine och lägg runt om laxen
"Krydda" med sesamfrön över laxen
 
In med den i ugnen ca 30 minuter och servera med ris eller valfritt gryn

I Form

Kategori: Träning

Helgen bjöd på en spontan utekväll tillsammans med min lillsyster och hennes kompis.
Det blev riktigt lyckat och jag dansade så mycket att jag hade rejäl träningsvärk dagen efter.
 
Träningsvärk lär jag även känna av imorgon :) Var på afrodans i eftermiddags vilket var ett bra tag sedan nu.
I somras har vi bara joggat ca 2 gånger i veckan vilket ju egentligen är alldeles för lite för mig eftersom jag har ett gäng överflödiga sambokilon att bli av med.
 
Men nu känner jag mig riktigt taggad att ta tag i det! Cyklar ju förbi gymmet varje dag nu påväg från skolan så nu finns det inga ursäkter längre
 
Denna kalaskulan ska  bort, väck, försvinna, disappear! Jag ska komma i form nu det är bestämt ;)