frokenrobe

Sidensjal

Kategori: Vårliv<3

Oj vad veckorna går i rasande fart, snart dags för sängen och imorgon är det fredag igen :D Idag har jag passat på att städa eftersom vi får besök både fredag & lördag. Imorgon kommer fina vännen Mimmi och på lördag Sara och Markus. Så roligt!
Jag har också bakat kladdmuffins med after eight som vi har provsmakat ikväll och som jag kan ha och bjuda på i helgen. Mums Recept kommer :)
På praktiken har jag fått tillfälle att måla på en sidensjal, så fin och vårig den blev. Jag är jättenöjd!


Redan måndag igen

Kategori: Vårliv<3

Så var det måndag igen, vart tar helgen vägen? Började inte dagen så bra, utan försov mig så att jag kom in till praktiken en timme senare än det var tänkt. Inte skoj med ett sådant uppvaknande! Hann inte ens äta frukost utan fick köpa en fralla på pressbyrån innan jag hoppade på tåget.
Känner att det kommer vara skönt när praktiken är slut även om det är jätteroligt. Men den inneboende stressen det är att pendla, vara på VFU samt ha arbeten upptill är inte det. På helgen försöker man både plugga och hinna undan med massa annat som man skjuter på i veckorna som städ & tvätt. Nä nu längtar jag efter en helt fri helg utan massa måsten! Nästa helg kommer i alla fall vännerna Sara & Markus från Halmstad hit :). Håller tummarna för fint vårväder då så vi kan vara ute och promenera med deras fina Berner sennen tik Yatzy som också ska följa med.
Fast redan imorgon tar jag miniledigt och åker hem till mamma & pappa efter praktiken.

Veckans godaste

Kategori: Ätbart

Igårkväll när Selma var här gjorde vi en gammal favorit till fredagsmyset, nämligen konserverade päron med aftereight och grädde. Så lätt och så l.j.u.v.l.i.g.t gott!
Det enda man behöver göra är att köpa en burk konserverade päron, lägga på en aftereightbit och sätta in i ugnen på 200 grader tills chokladen har smält. Servera med vispad grädde och njut


Bild lånad från google

Ljud från mig

Kategori: Vårliv<3

Bloggen har legat på is ett par dagar. Jag har fullt upp med praktiken som denna gången är på allmänrehab, Ängelholms sjukhus. Jag trivs i alla fall väldigt bra där även om dagarna bara susar iväg och sen är det lång restid tillbaka till Lund.
Annars har inte mycket hänt. Jag försöker ta det lugnt så mycket som möjligt på kvällarna och umgås med Freddi.
Vi har nyligen börjat följa en serie- Spartacus blood and sand. Riktigt blodigt men spännande :)
Jag har även upptäckt ett nytt pyssel som jag skulle vilja påbörja, nämligen att göra egna smycken. Finns så himla mycket fint att hitta på nätet om man googlar. Bland annat här: smyckesmani
Ikväll blir det spinning och imorgon är det veckans sista arbetsdag. Då väntas fredagsfika på praktiken och fredagsmys hemma. Selma kommer också och håller oss sällskap :love:

Tussisar

Kategori: Allmänt

Hittade söta tussilagon på min långrunda, det är så härligt med dessa varma vårdagarna tycker jag och jag ser mycket fram emot många långrundor i solen framöver.
Nu ska vi åka och storhandla på Willys så att vi är redo inför en ny skol & praktikvecka, ikväll står flygande Jakob på menyn :)

Hemklickat

Kategori: Skönhet & shopping

Har länge tänkt att lägga en beställning på bonprix.se men varje gång jag är där inne för att klicka hem något så är det alltid en del av kläderna som är tillfälligt utsålt. Nu fick jag i alla fall tag i de flesta kläderna jag vill få hem till mig så då tog jag tillfället i akt :)

Detta är snart i min ägo




Och denna är jag sugen på, men den var naturligtvis utsåld i min storlek

Smak av sommar

Kategori: Vårliv<3

Alltså vilket fantastiskt väder vi har idag :D Hoppas att det är en försmak av sommaren. Jag och Freddi har njutit av vårsolen i botaniska trädgården här i Lund och har ätit en varsin stor bägare god italiensk glass.
Jag har även tagit en riktigt lång promenad och hittat nya vägar. Det går inte att sitta still och slöa när solen lyser utanför fönstret. Jag känner att jag har massa energi och glädje just nu!
I botaniska hade det redan kommit upp massa olika blommor och växter

Lördag

Kategori: I vårt hem

Idag händer här lite av varje hemma hos oss :) Jag har fått en liten knäpp och rensat i skåp, städat och fejat mest hela dagen. Lite Desperate housewifesavsnitt har också hunnits med och om en stund ska vi ta bussen in till stan och äta vårens första glass. Men först blir det att hoppa in i duschen. Efter en dags slit kan det vara välbehövligt ;)
Det är lustigt hur sugen man blir på att röja & fixa på våren-både med sig själv och i hemmet

Gos med husse...

Kategori: Pussel & Pysen

Gos med husse är något av det bästa som finns enligt en liten Pussel :)

Älskade lilla hjärtat :love:

Äntligen fredag!

Kategori: Vårliv<3

Åh vad härligt att det är fredag :) Efter en intensiv praktikvecka ska det bli så s.k.ö.n.t att bara ta det lugnt tillsammans med min finaste Freddi ikväll och ha fredagsmys. Vi ska laga god mat, sitta i soffan och se på tv och bara njuta av lite ledighet. Underbart!


Lite färsk pasta med laxsås och vitt vin att dricka. Mys


Nytt till hemmet

Kategori: I vårt hem

Jag och Freddi satte oss ner ikväll och skulle beställa lite saker från Village webbshop. Tyvärr har vi inte lyckats reda ut om man kan betala med presentkort på webbshopen utan fick skicka ett mail och fråga. Men om allt går som vi vill är i alla fall dessa fina sakerna snart påväg hem till oss :)

Linssoppa

Kategori: Ätbart

Idag när det är så fruktansvärt ruskigt ute och Freddi dessutom börjar bli en sjukling värmde vi upp oss med lite linssoppa och gott bröd till kvällsmat. Snabbt, billigt och mumsigt :)
Soppa:
4 personer

1 paket gröna linser
2 morötter
1 gul lök
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
saften och rivet skal av en halv citron
salt & peppar
valfri ädelost som topping
Skala och grovriv morötterna. Hacka löken och fräs tillsammans med morötterna i lite olja utan att de tar färg. Lägg i linserna och buljongen. Häll på 6dl vatten och låt puttra i 20 minuter. Häll på resten av vattnet och citronen. Låt koka upp, smaka av med salt och peppar. Lägg på osten innan serveringen.

Brödet:
6-8 bitar ljust bröd (jag hade morotsbröd denna gången)
1 bit brieost
valnötter ca 10 st
1 vitlöksklyfta
smör
Blanda ihop smör med pressad vitlök. Bre smörgåsarna. Dela upp brieosten på brödskivorna och lägg på valnötter. Grädda i ugnen på 250grader ca 5-10 minuter eller tills de börjat få färg. (Akta så de inte bränns)

Gubben i lådan

Kategori: Pussel & Pysen

Såhär söt var Pysen igår när vi spelade cut & run framåt kvällen-lilla mysgubben

Och vår lillefis Pussel låg och gottade sig på sin dyna som vanligt ;)



Ikväll åker vi till Halmstad och våra familjer för att fira påsk. Där ska det ätas massa godis och påskmat, gå på kalas hos mitt kusinbarn Cevin som fyller stolta 10 år ;) och så kommer moster & minstakusinen från Norrland för lite mys. Ska bli kul, jag har inte träffat honom sen han var 3 månader och nu är han över året.

Så glad påsk på er! :D

Tidiga mornar

Kategori: Vägen mot arbetsterapeut

Nu har nästa praktikperiod startat och klockan ringer i över en månad kl 5 på morgonen.
Jag kan ju inte påstå att jag är van att gå upp så tidigt och igår gick jag och la mig strax efter 7 på kvällen för att vila en stund efter ett långt varmt bad men istället somnade jag och vaknade inte förrän imorse.
Idag hade jag som tur är lite sovmorgon då vi i studentstyrelsen skulle ge lite information till den klass som nu går termin 1 och jag var därför ledig från praktiken. Det krävs lite mjukstart för att hjärnan ska hänga med.
Känner mig lite som en zoombie under dagarna & jag har ju inte riktigt fattat det där med att lägga sig tidigare då man börjar tidigare ;)

För en stund sedan kom Freddis mamma & lillasyster hit och imorgon åker vi mot Halmstad. De hade med sig presenter till mig och jag fick ett våffeljärn och våffeltillbehör och av Freddis mormor & morfar fick jag en äggkokare och prenumeration på tidningar. Så nu kan här bli lite extra vardagslyxigt!
Nu ikväll blir det också smarrig mat- kycklingfilé & potatisgratäng

Happy B-day

Kategori: Ätbart

Påsk/födelsedagstårtan


Jag älskar Tussilagon, så himla söt liten blomma

Min födelsedag var verkligen KANON! Tårtan blev ju god iallafall, fin kan ju disskuteras ;) Men jag är rätt så nöjd eftersom det är min första tårta och jag har gjort den helt från grunden. Fyllningar, bottnar, marsipanen-all mine :)

Jag fick Sååå fina födelsedagspresenter också av min kära familj, ett par jeans och en romantisk blus till dem, hårsmycken, örhängen och ett presentkort på H&M. Bilder dyker väl upp lite efter hand

Recept på tårtan ja, i mellan lagerna hade jag geishafluff & gelehallonfluff & sen spacklade jag den med vitchokladsmörkräm. Tårtbottnen blev en vanlig ljus och på tårtan hade jag marsipan som jag färgat gul, chokladdrageägg och skumma höns (mashmallows).

Fluffisarna: Till geishafluffen hade jag 3dl grädde och 180 gram geisha och till gelehallonfluffen hade jag 3 dl grädde och 60 gram gelehallon.
Värm grädden (ta av den från plattan när den börjar ryka, den får ej koka) och lägg ner chokladen eller gelehallonen beroende på fluff. Ställ in i kylen i minst 6 timmar eller helst över natten. Ta fram & vispa till önskad konsistens innan du fyller tårtan.
Smörkrämen:
100g smält vit choklad
100g philadelpiaost
100g smör
Blanda ihop alla ingredienserna väl med en elvisp
Botten:
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
Smörj & bröa en form som är ca 26 centimeter i diameter
Vispa ägg och socker poröst
Blanda ihop de övriga ingredienserna och vänd ner i smeten och blanda om väl.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter på 175grader. Vänd upp kakan och dela i tre lager.

Uppvaktad

Kategori: Vårliv<3

Idag blir jag 23 år gammal-ja vad ska man säga? Tiden går snabbt när man har roligt :)
Vid två tiden dundrar familjen in här och innan dess ska man ge sig på att knåpa ihop en födelsedagstårta. Blir den god & fin kanske det kommer upp bilder och recept senare
Dagen startade riktigt bra i alla fall med frukost på sängen som min älskling hade gjort till mig, fick till och med lite födelsedagssång :D Freddi hade köpt en smoothiemaskin och 45 minuters massage till mig i födelsedagspresent. Känner mig väldigt bortskämd- härlig känsla som jag kan vänja mig vid ;)
Födelsedagsbrickan
Igår var även min fina vän Mimmi här och uppvaktade mig med paket & sång. Jag fick fina teburkar och exklusiva teer och  som hon hade köpt i Budapest och som luktar ljuvligt och en liten teservice som jag kan måla själv. Vi åt thaimat och hade tjejsnack till efter 12 i natt- riktigt mysigt :love:

Till en teälskare- flera spännande smaker. Mumma!