frokenrobe

Sista novemberdagen

Kategori: Vintertid <3

Den här sista novemberdagen har spenderats med lite plugg, lite serietittande, härlig promenad & sen spinningpass nu ikväll. Nu myser jag i soffan med en av kattkillarna & tända ljus och känner mig nöjd & glad när vi nu ska gå in i december.
Helgen bjuder ju på så mycket skoj & mys! Redan imorgon tar jag tåget till Halmstad och på fredag blir det övernattning med Mimmi som sitter hundvakt ensam i ett stort hus. Men jag vill gäna hålla henne lite sällskap & titta på idol och äta chips :)
Sen så kommer ju älskade moster och kusinerna uppeifrån Norrland och hälsar på lördagförmiddag & söndagen spenderas i Göteborg på Lisebergs julmarknad.
Underbart <3


bild från google


Pyntmarodörerna

Kategori: Pussel & Pysen

Tänk att dessa söta killar som kan se så oskyldiga ut är riktiga julpyntsmarodörer. Ett gäng "flugsvampar" har redan fått sätta livet till och mossan har legat spridd lite här och var. Trots att jag har grävt ner apelsinskal under den och droppat apelsinsaften över allt så får det inte vara ifred. Gömde det uppe på en hög bokhylla men inte ens där stod det säkert & i förbifarten välte Pysen ner Freddis vattenpipa som var köpt i Egypten. Jo, och detta hände runt ett tiden inatt då det bara var för oss att krypa ur sängen & sopa glassplitter, stänga till dörren och sen idag fick jag plocka fram dammsugaren.

Tur att jag älskar dom <3

Idag

Kategori: Vintertid <3

Idag har det varit en hyfsat lugn dag, Har självstudier nästan hela veckan eftersom det är tenta nästa onsdag i neurologi.
Idag har jag dock inte pluggat utan istället ägnat mig åt att tvätta all tvätt i våra överfulla tvättkorgar. Tvätta är nog den tråkigaste hushållsysslan tycker jag. Men det måste ju göras det med.
Resten av dagens aktiviteter har varit att titta på Desperate Housewifes, laga mat & klicka runt på internet. Väldigt stillsamt med andra ord men de dagarna får man också ha.
Nu ikväll har jag & fästmannen druckit lite glögg, provsmakat ur alladinasken och tittat på Alice i underlandet (tecknade versionen) Den hade jag inte sett som barn och jag vet inte heller om jag tyckte den var speciellt bra. Det finns så många andra Disneyfilmer då som jag hellre ser om.

Julklapp till pappa kanske?

Kategori: Jag vill tipsa om....

Tror att min pappa ska få bli ägare till dessa fyll i böcker från BlueBox. Tycker själv att det kan vara svårt att komma ihåg namnet på ett nytt gott vin eller liknande och då kan det ju vara bra att kunna anteckna ner det i en sån här bok.
Med andra ord funkar det ju faktiskt lika bra till en kvinnlig person :) De går att köpa per styck också för 79:-. Alla 3 får man får 199:-




Hej & hå cykla på

Kategori: Träning

Nu blir det snart att bege sig till spinningpasset. Kommer nog bli rätt tufft idag eftersom det var längesen jag tränade. Denna veckan har jag bestämt mig för att vara duktig. Skrev ju in mig i viktklubb för ett tag sedan men det har väl gått sådär med det.
Men nu känner jag mig peppad igen!
Framförallt har jag lust att se smashing ut på nyår ;)

Till nyårsfesten

Kategori: Skönhet & shopping

I lördags när jag var & handlade till hemmet fick även den här trion följa med hem från Lindex. 99:- för tre stycken och eftersom det är en pink collection går även 10% till bröstcancerforskningen. Det gillas!


Tänker att dessa blir perfekta till nyårssotningen :)


Julpynt

Kategori: Pyssel

Idag har jag städat lägenheten &  fått upp julgardinerna & adventsljustakarna, och nu är det så himla rofyllt och mysigt här hemma :) Utanför blåser det riktigt mycket (klass 3 varning) så då är det skönt att sitta här inne med julstämmning.

"nedräkningsstaken"


Vardagsrummet



Sovrummet



Kontoret/gästrummet



Hallen



Köket

Mina favoritkillar <3

Kategori: Vintertid <3

Mina favoritkillar när de myser i soffan :)
Freddi ville inte vara med på bild
Älskade lilla Pysen som agerar täcke
Våran kära, mysiga Pussel

Adventsmys

Kategori: Vintertid <3

Igår var vi bortbjudna av Johanna & hennes kompis Fanny för adventsmys i Fannys lägenhet. Och det var verkligen mysigt!
Fanny hade fått upp julröda gardiner, det var tända ljus överallt och en gran stod och glimmade i vardagsrummet. Nu längtar jag otroligt mycket till jul :)
Vi fick också smaka på massor av gottis, det hade bunkrats upp med glögg, lussekatter, pepparkakor och mycket mer. Något jag fastnade väldigt mycket för var Johannas mörka chokladfudje med valnötter i.
Det får nog bli att ställa sig vid spisen och försöka knåpa ihop det själv.
Jag blev även vinnare att en alladinask igår efter en tävling som gick ut på att kasta om bokstäver så att det bildade olika maträtter och drycker. Hjärnan fick verkligen jobba men jag lyckades få ihop det tillslut.
Vad blir slnalpisse?

Go´frukost

Kategori: Vintertid <3

Idag gjorde jag iordning lite god frukost till oss medan Freddi fortfarande låg och drog sig i sängen :) Man ska känna att det är helg tycker jag.



Sen ska jag dra mig bort till Nova lund och leta julgardiner och pynt för att sen kunna göra det fint och mysigt här hemma till första advent. Har inte så mycket sen förra året då jag lånade rätt så mycket av mamma.
Detta är ju bara andra julen i egen lägenhet & det är så roligt att själv få sätta sin egen prägel på julpyntet. Även om jag har en känsla av att det ändå kommer likna mammas stil <3

Såhär mysigt har vi det

Kategori: Härliga höst <3

Mocca/chokladglögg och macarons som var Selmas överraskning. Så gulligt! :)


Hallon & pistach macarons från Abrick macaronn

Nu är det dax för fredagsmys

Kategori: Härliga höst <3

Idag har jag tillbringat eftermiddagen på Orupsjukhuset i Höör där vi fick lära oss att göra förflyttningar och påklädning för personer med exempelvis Stroke.
Jag undrar verkligen vart man kommer hamna själv den dagen man är färdigutbildad arbetsterapeut. I nuläget hoppas jag på att få jobba antingen på barnhabiliteringen eller med utvecklingsstörda.
Vi får se vart det bär av.
Nu är det i alla fall dax för fredagsmys och snart kommer Selma och håller mig sällskap här hemma då Freddi är ute med några andra killar för att spela biljard & sen gå ut på krogen.
Vi ska beställa hem lite thaimat, titta på idol & bara ha det allmänt bra här hemma i soffan. Kanske blir det lite glögg också och Selma skulle tydligen ta med sig en överraskning, S.P.Ä.N.N.A.N.D.E att se vad det kan vara :)

Lyx mitt i veckan

Kategori: Lyx under veckan

Igår blev det verkligen vardagslyx hemma hos vännen Mimmi, och inte tog den slut bara för att vi bytte dag :)
Vi var på tivolibadet i Kristianstad på kväll och satt i bubbelpoolen och badade bastu, sen blev det tacomys till kvällsmat och lite vin till det. Som en fin final hade Mimmi bakat bullar som vi mumsade på i soffan under en filt, med en god kopp te och en film som rullade i bakgrunden medan vi satt och snattrade om ditten & datten.
Sen så blev det frallor till frukost som hennes nattjobbande kille hade köpt på vägen hem, så gott.
Nu sitter jag uppkrupen i min egen soffa & tittar på drömmen om ett barn medan Freddi är och tränar. En kopp varm choklad med minimashmallows och grädde fick hålla mig sällskap :)


Breaking dawn

Kategori: Härliga höst <3

Nu ikväll har jag varit och sett Breaking dawn på bio med ett stort tjejgäng. Några gamla & några nya bekantskaper, väldigt trevligt! :) Filmen var också jättebra. Jag har ju inte varit lyrisk innan direkt men denna gillade jag riktigt mycket.
Imorgon blir det en lång dag i skolan men jag har i alla fall något att se fram emot när vi slutar. Då ska jag nämligen ta tåget till Kristianstad för myskväll med fina vännen Mimmi med tacos och besök på badhuset. Längtar redan efter att krypa ner i bubbelpolen. Så skönt!

Måndag igen

Kategori: Härliga höst <3

Veckorna verkligen springer fram, vilket är tur tycker jag då jag längtar så väldigt mycket efter julmyset nu. Speciellt allt gott godis, glädjen och gemenskapen med sina nära och kära.
Fick dessutom en rolig nyhet i helgen om att min moster & 2 av kusinerna kommer ner till södra sverige i början av december :) För Casper 4 år var det väldigt viktigt att han fick träffa kusse Becca. Sötisen! Vi har haft mycket bus och lek ihop vi två.
Denna veckan blir det en aning hektiskt i skolan med långa dagar, 9-16 går jag nästan varje dag. Som tur är blir det mycket praktiskt med färdighetsträningar och besök på Orupsjukhuset i Höör. Idag har jag tillexempel fått mecka lite med rullstolar vilket jag i nuläget inte känner är min starka sida.
Så nu laddar jag om batterierna lite i soffan och väntar på att Freddi ska komma hem från sin träning så vi kan äta lite go´ kvällsfika ihop innan det är dags att stupa i säng :)

Underbara helg!

Kategori: Härliga höst <3

Denna helgen har varit helt & hållet perfekt i mitt tycke. Igår fick jag god fika hos mormor innan jag åkte tillbaka till Lund & mina älskade killar. Väl hemma igen var jag och Freddi bjudna på Birthgagementshower hemma hos Simon och Emelie vilket var mycket trevligt. Festen var alltså en blandning mellan Simons födelsedagsfest, deras förlovningsfest och babyshower. Massor av fina & sockersöta saker till lilla kommande bebisen som ska bli en flicka.
Idag har vi haft halmstadbesök här hemma och glöggkväll där det har smakats hallonglögg via kaffeglögg till whiskeyglögg och allt där i mellan. Massa goda tillbehör hade vi också såklart och det jag bidrog med var polkacupcakes, saffran/apelsinkola och ugsstekt surdegsbröd med brieost och valnötter med goda marmelader till (det senaste var mycket uppskattat) :)

Fick även två fina blomster av både mina & Freddis föräldrar <3



Från mamma & pappa med söt ängel i





Från Bengt & Karin i romantiska krukan från IKEA


Adventsredo & fika

Kategori: Härliga höst <3

Idag har det blivit mycket spring i affärer & handlat saker inför advent tillsammans med både mamma & sen vännen Sara. En ny adventsljusstake till fönstret i gästrummet och lite svampar, lingon m.m att ha i mossan till vår "nedräkningsstake".
Finns så mycket fint ute i affärerna nu & så himla mycket jag vill ha till hemmet. Synd att plånboken ekar olyckligt tomt. Men snart är det ju jul ;)

Jag & Sara tog även en fika på Skånskan, en grov macka med skagenröra blev det och en kopp te till det. Älskar miljön på skånskan, så gammaldags och mysig.
Underbart god fika har de också


Dagens inköp






En liten tripp

Kategori: Familjen

Nu tar jag en liten tripp till halmstad igen, mamma var ledig i helgen så jag passar på att umgås lite mer med hela familjen.
Ja en fika med vännen Sara ska jag klämma in också förstås :) var längesen vi sågs nu så ska bli kul att prata ikapp sig lite.
Sen så hoppas jag att vädret slår om från det gråmulna det är utanför fönstret idag så man kan ta härliga långpromenader med fina Sigge.


Vår fina hund en vinterdag för ett par år sedan, fortfarande lika fin men lite blekare i pälsen

Polkacupcakes

Kategori: Ätbart

Bakade polkacupcakes nu ikväll i söta formar. De ska ätas under glöggkvällen vi ska ha tillsammans med mina päron & Freddis pappa med sambo på söndag.
Jag har inte provsmakat dom med enligt Freddi fick de mycket väl godkänt
Tjuvlyssnade även på julmusik, längtan till december blev ytterligare lite större då. Tror att Julen Är Här är min favorit. Vad har ni för favoritjullåtar?


Polkacupcakes ca 12-14 st

Cupcakes:
150g smör
2dl socker
75g polkagrisar
4dl vetemjöl
1tsk bakpulver
1,5 dl vispgrädde
2ägg
Topping
0,5dl florsocker
200g philadelpiaost
0,75dl vispgrädde
1-2 krm peppermintarom
Cupcakes:
1.Smält smöret och rör i sockret.
2. Krossa polkagrisarna ganska fint och blanda med mjöl & bakpulver. Rör ner i smörblandningen tillsammans med grädden och äggen
3. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen på 175¤C i ca 20 minuter
Toppingen:
1.Rör ner florsocker i philadelpian.
Tillsätt grädden och peppermintsarom. Smaka av och anpassa pepparmintsaromen så den smakar som du vill ha den. Vispa toppingen fluffig med en elvisp.
2. Bred toppingen på muffinsen och dekorera med små polkakäppar eller polkagrisar.
Muffinsen



Så som de är tänkta att likna på söndag när toppingen ska på


Lilla foten

Kategori: Allmänt

Min fot gör ont.
Igårkväll när jag var påväg hem från affären sneddade jag över parkeringen som då var kolsvart. Helt plötsligt ilar en skarp smärta genom foten eftersom att jag då har lyckats trampa ner i en fördjupning i asfalten.
Så det var bara att linka hem och be ta fram gasbindan & be Freddi linda den.
Den känns lite bättre idag men ändå så att jag tog bussen till skolan och ställde in zumbaträningen. Hoppas på att det onda går över tills imorgon.
Dessutom har mitt allra smartaste jag varit i farten idag. Glömde min (för mig) nya I-Phone inne på en av skolans toaletter. När jag upptäcker det så finns den naturligtvis inte kvar där inne. Inte heller i receptionen fanns den att finna.
Som tur var hade ändå en v.ä.n.l.i.g själ tagit hand om den & haft en sms konversation med Freddi som berättade vem ägaren till telefonen var :)

Italiensk minestrone

Kategori: Ätbart

Jag tycker att soppor är så himla bra mat under vinterhalvåret. Värmande, Billigt & Gott!
Idag gjorde jag en minestrone med recept ur boken Vardagsmat för liten kassa.

4 pers

3dl vita bönor
2 gula lökar
3-4 vitlöksklyftor
3-4 morötter
3-4 stora potatisar
1,5 liter grönsaksbuljong eller vatten (jag tog vatten med lite grönsaksfond i)
en rejäl näve spagetti
1 burk skalade tomater (tror att det går lika bra med krossade)
hackad persilja

Till servering
riven ost
brödkrutonger

Skala & hacka lök + vitlök. Skala morötter & potatis, slanta morötterna och dela potatisen i större tärningar.
Lägg detta tillsammans med bönorna i en gryta & häll på vatten eller buljong samt ev. salt + peppar.
Koka upp och låt sjuda under lock 5 min
Lägg i sönderbruten spagetti och låt småkoka ytterligare 10-15 min till spagettin är mjuk.
Skär tomaterna i bitar och blanda ner tillsammans med spadet från burken, koka några minuter.
Strö över persilja och servera med riven ost och brödkrutonger.

För att få mer tomatsmak rörde jag ner lite tomatpuré på slutet










Människans bästa vän

Kategori: Allmänt

Idag bor det en sorg i mitt hjärta & jag tänker på min vän som har förlorat en kär familjemedlem <3


I den vackraste natur, med djupa skogar och en stor grön äng
Finns en hemlig plats som är bättre än husses och mattes säng
Här finns porlande vattenbäckar, där de badtokiga bor
Inne i skogarna håller de äventyrslystna till
På den stora ängen springer alla som vill
Mest de långbenta som älskar att bara springa
Andra ser till att härlig hundsång genom skogarna klinga
Några har till uppgift att valla in oss när det är fest
Småhundarna är de som har det allra bäst
De vaktas av de större, alla tas omhand
Varje hund har en egen uppgift i vårt härliga land
För att komma in i hundhimlen finns det vissa krav
Någon ondska och egoism vill vi inte veta av
Man måste vara trofast, ärlig, glad och snäll
Dessutom beredd att dela med sig av sin fäll
Om någon behöver sällskap, ska man kunna ta sig tid en stund
Kort sagt, för att bli insläppt måste man vara hund...

Decemberlängtan

Kategori: Vintertid <3

Väntar på att december ska ge sig till känna, det är så mycket roligt som händer i helgerna då :)

Första helgen:
Lör- Pysselkväll hemma hos vännerna Martina & Jimmy
Sön-Lisebergs julmarknad med Freddis familj

Andra helgen:
Lör-Göra julgodis tillsammans med vännerna Sara & Markus

Tredje helgen:
PRAG! :D


Fjärde helgen:
Jul

Femte helgen:
Nyår

Förra året fick jag en riktig vintervit jul då jag spenderade den hemma hos moster & kusinerna uppe i Örnsköldsvik.
Kommer sakna den delen av familjen under julhelgen i år <3
Positivt är dock att jag får fira jul med alla hemma, och förhoppningsvis ruckar vi inte heller på traditionen med julsoppa hemma hos någon av farbröderna.

En av minstakusinerna får paket av tomten julen 2010

Med buller & bång

Kategori: Vägen mot arbetsterapeut

Idag körde somatikdelen igång med buller & bång. Under dessa 9 veckorna ska man beta av sjukdomslära i nerurologi, reumatism, handskador, lära sig göra utförandeanalyser, sittställningar, P-ADL (personliga aktiviteter i dagliga livet) & tillämpa hjälpmedel.
Hur mycket kan egentligen rymmas under en och samma kurs?
Det lär bli en väldigt intensitiv men också spännande och rolig kurs.
Ser väldigt mycket fram emot att få lära mig att göra handortoser :)
Ikväll ska jag rensa alla dagens intryck med ett spinningpass tillsammans med finaste Selma



En snyggare modell av handortos, lite korsettkänsla över den


Rent & fint

Kategori: I vårt hem

PUH! Sådär ja, nu var det både dammat, dammsugat & torkade golv i hela lägenheten. Skönt att ha det gjort inför veckan som kommer.
När jag gick här hemma och fixade fick jag sån julstämmning och gick omkring och nynnade på jullåtar. Mest blev det julen är här. Men inte ännu va? Ett tag till får vi allt vänta. Har inriktad mig på att sätta upp julgardinerna och stakarna till 1:a advent men vi får väl se om de kanske dyker upp tidigare ändå, är sugen :)
Nu sitter jag & tar igen mig lite med en kopp te i soffan

Vardagssöndag

Kategori: Härliga höst <3

Japp idag är det många måsten precis som på vardagarna, tur att helgen började lite tidigare denna veckan så jag i alla fall hann ha två dagars ledigt.
Städa, plocka, fixa, återvinna m.m i oändlighet.
Jag & Freddi började trots allt dagen i helgens tecken med brunch på ÖG:s nation. 40 kr kostar det, sen så får man äta så mycket man orkar och hinner av bröd, fil, youghurt, många olika pålägg, frukt, scones, våfflor och lite mer ändå. Väl värt de där kronorna tycker jag! Tråkigt nog kom jag och Freddi lite sent till öppningen idag så en del saker hade hunnit ta slut. Men vi blev mätta ändå :)

Lördagsmys

Kategori: Härliga höst <3

Idag har jag haft en riktigt mysig och bra dag :) Jag och Vickan var och mös med bebis & fikade hos Anna. Jag hade till det bakat mina första kolakakor som blev perfekta.
Sen nu ikväll har jag varit hos Mirjam och firat födelsedag bland massa trevligt folk, ostbricka, vin och prinsesstårta.
Mindre roligt för Mirjam kan jag tänka mig var allt porslin som flög i golvet pågrund av trängseln. För mig var det dock lite skrattretande då två saker redan hade gått sönder och sen när hon skulle påkalla vår uppmärksamhet och klingade i ett glas gick även det sönder. Den gången var i alla fall ingen annan skyldig.
Som tur är var jag inte heller skyldig till något porslinskras den här kvällen, annars är ju det där med att ta sönder saker en av mina specialiteter ;)


Denna söta dinglisen fick lilla Emma av mig, Vickan & Frida i present



Ser fram emot helgen

Kategori: Härliga höst <3

Jag känner mig helt färdig efter att ha skrivit hemtenta nu ett par dagar, skulle egentligen tagit tåget till halmstad i eftermiddags efter att ha skickat in den men jag orkade verkligen inte. Ögonen kändes tunga och huvudet bultande. 
Det får bli att ta tåget tidigt imorgon istället för en liten snabbvisit. 
Imorgon har jag inga direkta planer mer än att jag kanske ska ta en fika med Vickan, men på lördag förmiddag ska vi två hälsa på Anna och hennes lilla bebistös Emma, ska bli så roligt att träffa Anna och få gosa bebis lite. Hoppas bara att lilltjejen är vaken och på gott humör när hon får gäster :) Senare på lördagen åker jag ner mot skåne igen och Malmö för lite födelsedagsfirande för en annan vän.
Ser fram emot helgen med andra ord!

Mys med den här lilla killen ger en bra start på helgen <3






Tidspress

Kategori: Vägen mot arbetsterapeut

Oj oj oj vad tentan är stor och vad jag jobbar på långsamt. Imorgon ska den in och jag har bara kommit lite mer än halvvägs. Blir att gå upp tidigt imorgon och bara köra på & hoppas på det bästa.
Idag satt jag till närmare 8 med avbrott för lite spinningträning vilket var otroligt skönt då kan jag säga. Tur att man har fina klassisar som man kan ventilera med och att snälla Ida hade laddat upp med bananer, clementiner och choklad framåt kvällen när jag kom tillbaka från träningen och var hungrig :)

Nu tar jag det bara lugnt i soffan efter att ha blivit uppassad av min älskade sambo som hade lagat mumsig fisksoppa och varit nere på affären och köpt lösgodis. Så nu ska jag verkligen njuta av ett par godisbitar efter dagens ansträngningar för det är jag baske mig värd! ;)

Kycklingpaj med filodeg

Kategori: Ätbart

Idag provade jag att laga kycklingpaj på filodeg & det blev ju en minst sagt spännande upplevelse.
Först blev jag väldigt förvånad när jag upptäckte att själva degen var utkavlad till väldigt tunna ark som jag enligt receptet skulle lägga så att de täckte en pajform. Så jag la de uppe på varandra på lite olika håll. När jag sen hade förgräddat skalet och skulle ta ut det bara smulade det sönder sig i kanterna.
Smaken var det inget fel på men alla smulor på golvet, bänken & i ugnen gör nog att jag avstår från att göra pajskalet på filodeg igen.
Katterna blev i alla fall glada över spillet och mumsade nöjt i sig, Freddi som fick plocka undan efter min matlagning var mindre nöjd <3


Smulpaj?


Finfina tavlor

Kategori: Drömmar & Förhoppningar

Jag har fått lite dille på tavlor med budskapsord den senaste tiden :) De är så tänkvärda, fina & muntrar upp en dålig dag. Därför hoppas jag klart att vinna någon av dessa fina tavlor som Elin lottar ut på sin blogg.
Här är några ur min nuvarande samling


It´s cold around med

Kategori: Härliga höst <3

Brr, det är verkligen riktigt kallt ute om dagarna nu. När jag cyklade hem ikväll från träningen ångrade jag starkt att jag inte hade med mig mössa.
Dessutom var duscharna i omklädningsrummen inte riktigt fungerande så fick ta en kall dusch. Tur att jag kunde krypa in i bastun ett tag & sen när jag kom ut var varmvattnet tillbaka :)
Nu sitter jag och myser i soffan med en spinnande Pysen i knäet. När det är kyligt ute är det tur att det finns annan värme i form av kärlek <3

Nu är det uppladdning...

Kategori: Allmänt

för tentavecka. Har en stor och rätt så svår hemtenta framför mig inom psykiatri/arbetsterapi. Bara att ta tjuren vid hornen och kämpa nu ett par dagar. Känner mig tyvärr inte speciellt peppad även om det är ett intressant område.
Men förhoppningsvis vaknar jag till lite till imorgon så att jag kan skriva så det glöder om tangenterna :)

Idag har jag för övrigt grymt mycket träningsvärk precis som jag misstänkte att det kunde bli, vad ska man med gym & styrketräning till när man kan gå på det så mycket roligare afro? ;)

På gång att skaka rumpa

Kategori: Träning

Ska snart bege mig bort till träningshallen för lite afro. Var ett tag sedan jag tränade det så det lär nog bli lite svettigt :)

För studenter i farten

Kategori: Ätbart

Igår fick vi hem nya matlagningsböcker som vi beställt av Freddis lillasyster när när hon sålde jultidningar.
Vardagsmat för liten kassa & Middag på en kvart
Perfekt för oss studenter i farten, som vill äta gott men ändå ha pengar över till annat skoj :)

Heldag i Köpenhamn

Kategori: Härliga höst <3

Idag har vi varit en heldag i köpenhamn och det hamnade klart lite smått och gott i shoppingpåsarna. En del av julklappen till bästa vännen, en Ralph Laurent parfym som ska bli julklapp/födelsedagspresent till lillebror som fyller 15 den 27 december (stackarn) och supersöta små plastburkar som blir perfekta till att ta med sig sås/ketchup/sylt i till matlådorna. Lite underbart doftande julte från systrarna Grön till teomanen i huset a.k.a Me, Myself and I fick också följa med hem, detta ska klart avnjutas lite senare ikväll :)

Bebisprylar

Kategori: Härliga höst <3

Idag har jag mött upp min vän Vickan på stan för att köpa en liten present till en gemensam väns bebis. Så mysigt med alla prylar som finns till dessa små :) men så svårt att bestämma sig för vad man ska ha. Allt är så himla fint, mjukt & sött. Passar de små människorna på vår jord som är sötast och mjukast av alla <3
En powerfika & lite skvaller blev det också förstås, vad annars när man träffar sina tjejkompisar? ;)
Nu blir det att ta det lugnt ett tag innan Freddis mamma & systrar kommer hit för helgbesök. Imorgon tar vi en tur över havet för att besöka vårt kära grannlands huvudstad Köpenhamn.
Där hittar man förhoppningsvis lite roliga shoppingfynd att ta med sig hem.

Helgfeeling

Kategori: Härliga höst <3

Jag har redan gått omkring och haft helgfeeling i två dagar nu trots att det bara är torsdag. Det beror nog på all mysfaktor vi har haft här hemma när lillasyster har varit och hälsat på.
Vi har ätit helgmat, igår blev det fetaostbiffar & ungsbakade potatishalvor och idag ungsbakad laxag , hyrt film och köpt gottis. Idag var vi en sväng på stan och jag införskaffade ny fin halsduk & vantar till vinterns ankomst.


Det blev de här röda som får mig att längta lite extra till jul :)


Även denna söta lunchkasse fick följa med mig hem, vilket gör det lite roligare att ha med matlåda till skolan


Systeryster

Kategori: Familjen

Idag kommer finaste lillasyster och håller mig sällskap till på fredag. Alltid roligt med lite egentid sådär systrar i mellan. Då blir det god mat här hemma, stan, filmkvällar och massa mys <3

Omplanerat

Kategori: Mot nya destinationer

Det blir ingen Pragresa mellan 11-13 november som vi hade velat, alla rummen på hotellet var tyvärr uppbokade då. Istället hoppas vi på att de kan ta emot två Sverigebor helgen den 16-18 december.
Jag längtar mycket! Alla som jag har pratat med som har erfarenhet av Prag säger att där är så vackert. Nu åker vi ju kanske inte på rätt halva av året men det kan vara mysigt ändå ju, och framförallt skönt att komma iväg lite innan julkarusellen drar igång på riktigt.
Sen kanske man även hittar lite spännande julklappar där, vem vet?



Bilden är lånad från grouponerbjudandet, där vi köpt resan genom


Stormsteg

Kategori: Härliga höst <3

De senaste månaderna har rullat oerhört fort förbi och nu är vi redan inne i november & närmar oss med stormsteg jul & nytt år. Jag ser redan fram emot allt nytt & roligt som det nya året säkertt kommer bära med sig.
Första halvan av terminen är också snart slut och sen blir det en intensiv period med somatiken, men kul & spännande ska det också bli.
Idag har vi haft en riktigt solig och fin höstdag här i lund och jag har spatserat en lång runda. Saknar bara att ha min fina Siggebus som promenadkompis.
Finaste Sigge i farmor och farfars trädgård 2010 <3