frokenrobe

Bildproblematik

Kategori: Vintertid <3

Jag har problem att ladda upp bilder på bloggen då vårt internet ligger nästan helt nere, 3 som vi har som leverantör har bestämt sig för att begränsa vårat internet, känns trist! Därför känns det ju inte heller så kul att berätta vad som händer när jag ändå inte kan visa.

Det har varit en väldigt fin & bra helg än så länge i alla fall, i fredags efter jag hade slutat mötte jag upp Mimmi på Nova lund där vi åt lunch och fönstershoppade lite.
Igår hade vi våra fina nyfunna vänner Simon & Emelie över på lite mat och vi tittade även på gladiatorerna och spelade Bluff. De hade självklart också med sig sitt lilla gryn Evelynn som bara är några veckor gammal. Så himla mysigt med bebisgos! De små leendena hon gav mig lever jag på länge

Sista rycket

Kategori: Vägen mot arbetsterapeut

Idag börjde en ny termin och jag har nu gått halva tiden på utbildningen till arbetsterapeut. Det har gått riktigt fort nu när man tänker tillbaka och nu är det bara sista rycket kvar där man kommer lära sig massa mer nyttiga och mindre nyttiga saker ;)

Även sista rycket att plugga inför neuroligitentan som jag missade vid förra tentatillfället, imorgon kl 15.00 smäller det. Håll tummarna för mig!

Pestolax

Kategori: Ätbart

Min lillasyster är på besök och till kvällsmat lagade vi pestolax. Till det åt vi en sallad på mixbönor, olika salladsblad, morötter, majs, rödlök och mozarella. Mycket gott och nyttigt!
Här får ni receptet 2pers
250g lax
0,5 burk cremé fraiche
pesto efter smak
salt & peppar

Tips: Servera gärna med vitlöksbröd







Våran "lill"lördag

Kategori: Lyx under veckan

Ikväll har vi haft riktig "lill" lördag här hemma och beställt hem kebabtallrik och sett på film. Efter filmen tränade vi dock så förhoppningsvis sätter sig inte kebaben direkt på magen ;)

Nu har jag myst ner mig i mina underbara tofflor & pyjamas som jag fick i julklapp

På shoppingrundan igår

Kategori: Skönhet & shopping

Fyndade jag en del fina och bra saker. Tillsammans med vännerna Vickan & Pernilla som sällskap gick det så himla lätt att göra av med pengar ;)
Det blev bland annat en finstickad poloklänning som bara kostade 100:- på H&M:s rea.
Köpte även en ny BH, nya mysbrallor och en BB-cream som jag har gått och varit nyfiken på nu ett tag. Undrar om den här mirakelkrämen fungerar :)


5-in-1 återfuktar, jämnar till, trollar bort, ger extra glow och innerhåller UVA/UVB skydd

Idag är jag en lättad & glad tjej

Kategori: Vägen mot arbetsterapeut

Som klarade mina två tentastationer med klart godkänt. Känns superskönt att lägga det bakom sig och snart gå in i den fjärde terminen på programmet och ha 10 veckors praktik vilket ska bli jätteroligt.

Lycklig tjej en lyckad dag

Kategori: Vintertid <3

Fredagens hundmässa MY DOG var verkligen ett otroligt lyckat drag att åka på. Blev helt lycklig och kär av att se, klappa och mysa med så mycket fina hundar. Jag skulle kunna ha plockat med mig alla hem men det hade nog inte uppskattats av varken grannar, kattkillarna eller Freddi ;)
Blir också rörd av att se hundar in action i tillexempel freestyle (dansliknande med hund) där de ställer upp till 100% för matte eller husse trots ett helt hav av människor runt omkring som hejar på.
Igår och idag blir två rätt så lugna dagar. Jag och F kollade på Gladiatorerna igårkväll vilket jag tyckte var riktigt spännande och mös med katterna och varandra. Idag måste jag fortsätta pluggandet då jag har tenta imorgon och hoppas på att dagens magont går över.

Aningens nervös

Kategori: Vägen mot arbetsterapeut

På måndag är det dags för praktiskt exinination inom en rad olika områden, både handskador, reumatiska sjukdomar, förflyttning och påklädning vid stroke och hjälpmedelskunskap kan dyka upp. Jag känner mig inte förberedd men hoppas bli det under kommande dagarna. 
På fredag ska jag i alla fall på hundutställning i Göteborg, nordens största och de ska bli så häftigt. Ska passa på att prata med utställare kring de olika raserna vi pratar om här hemma att kanske skaffa i framtiden. Jag måste ha hund sen så är det bara, Freddi får gilla läget ;)
Sålänge håller jag till godo med mina små fina katter som efter att inte ha bott hemma på mer än 2 veckor är mer sällskapssjuka än någonsin <3

Nu ska jag unna mig ett varmt skumbad, släppa tentatankarna en stund och gotta ner mig i en svallerblaska istället

Lite nytt hemma

Kategori: I vårt hem

Vi har ägnat eftermiddagen åt att sätta upp lite saker på väggarna här hemma och göra så att det blir fint och mysigt


Klockan fick Freddi i julklapp vi fått av och lampetterna har vi fått av mamma

Slutet av december

Kategori: Vintertid <3

Julen: Spenderades under dagen med nästan hela släkten på pappas sida (kusin + farmor & farfar som fattades), farbröder, kusiner, och fruar & män till dessa och mysiga och busiga kusinbarn. Vi har en tradition som vi försöker hålla hårt på som farmor och farfar har infört. Trots att de inte orkar vara med längre så är det roligt att hålla traditionen vid liv. Varje år äter vi grönsakssoppa med klimp i och olika sorters kött vid sidan om (grönsakssoppa är aldrig lika god som vår julsoppa). Till efterrätt blir det ostkaka med sylt och grädde och sen gottis till Kalle Anka.
På kvällen var vi bara familjen som kollade på film, öppnade julklappar, åt apelsinmalta och massa godis.
Jag blev otroligt nöjd med årets julklappar.

Min julaftonsoutfit

Sigge var fin i rosett



















Lite julklappar


Mellandagarna: Jag hade lite skolarbete som behövde stökas undan, men hann ändå med lite shopping och att träffa annan släkt och vänner. Min lillebror Jonas fyllde ju även 15 år och vi hade gäster både på juldagen och den 27 december.

Nyår: Var vi hemma hos vännerna Sara och Markus tillsammans med 4 andra par. Vi åt god 3 rätters meny med tunnbrödssnittar till förrätt, baconlindad och smördegsbakad fläsklfilé med ädelsostpotatisgratäng och sallad till varmrätt och till efterrätt blev det tvåfärgad chokladmousse i lager toppade med olika bär. Väldigt gott! lekte lekar, gjorde uppdrag, drack drinkar och firade in tolvslaget med champange & fyverkerier gjorde vi också.
Har tyvärr inga bilder på nyår då jag glömde kameran hemma men det kanske kommer upp en annan dag när jag har frågat runt lite.

Min nyårsblåsa
Jag fick en fin & god nyårspresent av Mimmi

Likande efterätt hade vi