frokenrobe

Pojkvän som PT

Kategori: Träning

Nu ikväll fick Freddi agera Personlig tränare åt mig då jag knoppade in en stund på eftermiddagen och inte skulle hinna till ett pass på gymmet.
Men jag kan lova att det blev svettigt ändå :)
Såhär kan ett träningspass med Freddi se ut:
Uppvärmning: Svikthopp, "skidåkning", utfall
Pass: Situps, tricepsarmhävningar, jägarsits, boxning mot mitsar, rygglyft, benlyft & upphopp

Han är tuff men peppar bra ;)
Jag bjuder på några bilder på slutkörda mig



Boxhandskarna på plats


Jägarsits, puh! Tuff för benen & även rumpan skulle jag säga av egen erfarenhet ;)

Ett Tack!

Kategori: Allmänt

Tack till Jenni som har gjort min nya bloggdesign! :D

Dyrgripar

Kategori: Skönhet & shopping

När jag var i Halmstad i helgen hittade jag de här snygga skorna från Face på 70% rea :) Istället för 1100:- fick jag ge 329:-. Det kallar jag kap
(Och Mimmi se det blev kilklackar på mig med tillsist ;))

Mysiga fredag & festliga lördag

Kategori: Bjudningar & fest



Helgen som gått har bjudit på mycket roligt :) I fredagskväll var vi bortbjudna till fina vännerna Simon & Emelie på god mat och trevligt sällskap. Deras lilla dotter Evelynn bjöd på leenden och smälte mitt hjärta som vanligt :love:
I lördags tog vi tåget till Halmstad för 50-års fest hos min svärfar, hela Freddis tjocka släkt var samlad och förgyllde kvällen :D kul!


Vi fick god tårta till efterrätt & svärfar fick mankini i present ;)                 Sambo & svärfar-lika?

Jag var också på kalaset


Bilder på svärfar nu & då, tycker mig ana vissa likheter med min älskling ändå :)

Långa dagar

Kategori: Vägen mot arbetsterapeut

Man får verkligen en förkänning om hur långa dagar man kommer ha sen när man börjar jobba på riktigt, herre gud att plugga är ju semester nästan ;) Nej inte riktigt men det mesta handlar säker om att jag är ovan så därför blir jag extra trött. Sen så får jag ju lämna sängvärmen en bra stund tidigare också eftersom jag ska pendla till Malmö.
Idag gick jag upp kl 6 och kom hem kl 17.30. Får sova lite längre imorgon som tur är.
Idag kom älsklingens mamma & söta lillasyster hit och ska stanna hos oss över natten, blir nog mys :)

Pysselredo

Kategori: Pyssel

Idag efter praktiken tog jag en snabb vända på stan och inhandlade en hel del grejer på Panduro så nu är jag pysselredo :)

Tisdag

Kategori: Allmänt

Idag har det varit en sån där dag när inget blir riktigt rätt. Det var inte många deltagare på praktiken, inga hundar som var där idag samt att ridskolan visade sig bara vara grannar till aktivitetscentret. Imorse när jag stod och fixade frukost bara smällde det till i ryggen och i eftermiddag kom det tillbaka som en molande ryggvärk, jobbigt
Har dessutom känt mig allmänt låg idag och mycket är nog att jag för perioden är less på mitt och Selmas vad om totalt sockerförbud. Detta känns extra trist vid kalas, när någon kompis frågar om man ska ta en fika m.m.
Godis, chips och sådär känns inte som något problem men att inte få ta en bit tårta på lördag tillexempel när Freddis pappa ska ha 50-års fest känns bara tråkigt just nu :S

Tur är väl då att jag fick komma hem till att min underbara sambo hade städat hela lägenheten. Sen lagade vi även god mat ihop och så har vi ju två underbara knasbollar till katter som hittar på upptåg att dra på mungiporna åt :)

Krämig fisksoppa med hemmagjord vitlöksaoli+ gott bröd



Lilla Pysen passar på att ta en tupplur medan han väntar på nytt vatten

Stockholm 8:e mars

Kategori: Vintertid <3

Vad kul!, nu är det bestämt att jag & Madde ska till Stockholm den 8 mars på utbildningskonferens med FSA (vårt fackförbund). Spännande

Praktiken gick för övrigt väldigt bra idag & det känns som det här kommer bli 5 roliga veckor- Imorgon & varje tisdag framöver ska vi tillexempel mer ut på landet där personerna har ridskola och hundträning :) Toppen!

Denna söndag

Kategori: Vintertid <3

Började med sovmorgon till 11, Gött :love: Sen gick jag upp och gjorde smoothies till frukost åt mig och grabbarna som vi åt vi framför tv.n och bara slappade en stund.
Nu har jag precis tagit ett varmt långt bad & bläddrat i en cosmopolitan, lagt ansiktsmask och pysslat om fötterna.
Efter vi har ätit lunch ska vi gå en liten promenad tillsammans sen tänkte jag baka muffins med hackad choklad i  till eftermiddagsfika åt killarna. (Skönt att bli av med den vi har hemma som frestar mig). Vad jag ska hitta på till fika åt mig är ännu obestämt-Men jag vet ju vad jag skulle vilja ha ;)

Jag känner mig nu laddat för praktikens första dag imorgon :D

Supersmidig helgmat

Kategori: Ätbart

Tacogryta med gratinerade nachochips

Du behöver:
1 gul lök
400gram köttfärs
1 påse tacokrydda
2 burkar krossade tomater
2 burkar bönor (jag hade stora vita & kidneybönor)

Till guacamole:
1-2 avokado
Lite gräddfil
1 påse kryddmix för guacamole

Tillbehör:
1 påse nachochips
2 dl ost
ev. salsa och gräddfil


Du gör såhär:
Sätt ugnen på 225grader till nachochipsen. Finhacka löken och fräs i lite olja. Lägg i köttfärsen och stek ca 3 minuter. Blanda i tacokryddmixen och häll sedan på de krossade tomaterna och bönorna. Låt puttra ca 5 minuter och smaka av med salt & peppar.
Guacamole: Mosa avokado och tillsätt gräddfil och kryddmix 

Gratinerade nachos:Häll halva påsen med nachochips i en form och strö över osten. Gratinera i ugnen i ca 1-3 minuter. Passa så att de inte bränns.


O´learys och skräckis

Kategori: Vintertid <3

Gokväll, hoppas ni har haft en fin fredag!
Vår kväll har ägnats åt O´learys och skräckfilmen barnkammaren.
På O´learys åt jag god baconburgare med blue cheese dressing och suktade efter Jonas pepsi som jag inte dricker för tillfället pågrund av ett vad om sockerförbud. 
Barnkammaren var en riktigt psykologisk skräckis som gör att jag antagligen kommer drömma mardrömmar inatt, men bra var den.

Vad resten av helgen har att bjuda på vet jag inte ännu, men antagligen blir det en lugn och mysig helg tillsammans med mina nu 4 grabbar här hemma.

Dagens sysselsättning

Kategori: Vägen mot arbetsterapeut

Har varit att sitta med böcker, datorn och handouts från morgonen till kvällen. Har nämligen geriatrik (äldre) tenta imorgon som jag inte känner mig allt för bra förberedd till.
Förhoppningsvis kan det sunda förnuftet hjälpa mig en bit på vägen så att jag har det överstökat innan praktiken börjar nästa vecka.
Jag ska vara på ett aktivitetscenter i Malmö för personer med förvärvad hjärnskada (stroke, skallskador etc) vilket jag ser mycket fram emot. Jag tror jag kommer få med mig massa nyttiga erfarenheter ifrån de 5 veckorna.

Imorgon kommer minsta lillebror med tåget och ska vara hos oss över helgen, kul att umgås lite med bara honom <3

Zumba

Kategori: Träning

Hade nästan glömt vad kul zumba är nu när jag inte tränat det på länge. Men jag har svårt för alla stegkombinationer och ser antagligen dölöjlig ut men det är bara att göra sitt bästa och det viktigaste är ju ändå att man rör på sig. Nu tror jag att jag har hittat mitt "friviliigpass" och tänker nog köra zumba på onsdagarna hädanefter.

Nu önskar jag bara mig de här fina träningskläderna från Bonprix att dansa runt i också. Trots att jag nyligen köpte nya, men kan man ha för många? :)




Frågan är bara om man ska ha svarta eller blåa byxor till tröjan?

Alla <3 Dag

Kategori: Vintertid <3

Vår alla hjärtans dag vartoppen! Vi var ute och åt på en restaurang inne i stan och sedan blev det mys i biomörkret till filmen En gång i Phuket. Riktigt rolig och charmig film. Och en supermysig kväll :)

Min kärlek


Detta underbart doftande paketet från Body shop fick jag i present av Freddi

Bot mot kvällshungern

Kategori: Lyx under veckan

Både jag & Freddi brukar bli lite hungriga framåt kvällen, speciellt om vi har tränat.
Då han har tränat hårt ikväll och jag faktiskt har varit rätt så aktiv under dagen så fixade jag lite kvällsgott till oss. Nu ska bara värmeljusen tändas och sambon komma hem också :)

Fruktsallad och turkisk youghurt med hallon/blåbär, MUMS

Veckoslutssammanfattning

Kategori: Vintertid <3

Veckans slutkläm har varit väldigt bra och det har hänt en hel del,
torsdagen fick avsluta vardagarna med lunch med Vickan i Lunds stad innan vi tog tåget tillsammans mot hemtrakten Halmstad.
I fredags bjöd mamma mig & syskonen på Wild West Steakhouse där jag åt deras goda smoked ribs och hade en allmänt mysig dag.
I lördags firade Freddis mamma som fyllde år.
Någonstans mitt i allt hann jag även gå en långpromenad med Sara och hennes lånehund Robin.

Idag har det städats här hemma och jag har också varit inne och jobbat ett par timmar, och snart är det dags att stoppa näsan i pluggböckerna.



Det är så skönt när det är nystädat



Det tycker även Pussel & Pysen som inte är så förtjusta i dammsugaren

Träningsplaner

Kategori: Träning



Jag har faktiskt blivit riktigt duktig på att komma iväg och träna om jag får säga det själv. Hoppas att det märks på vikten på måndag när det är dags för mig att inviga vår nya digitalvåg.
Ikväll blev det ett spinningpass tillsammans med Selma som trevligt sällskap.
Mina träningsplaner för framtiden är ett spinningpass, ett styrkepass typ yoga eller pilates och ett frivilligt pass i veckan.
Nu får vi bara hålla tummarna för att jag lyckas sköta detta :)

Goding

Kategori: Skönhet & shopping

Idag fick jag hem den här goda parfymen från Elizabeth Arden som jag beställde från Beautyplanet tidigare i veckan.
Jag är så glad att jag äntligen hittade den någonstans då jag har letat både i parfymaffärer och taxfree shoppar :)

Provocative woman


Pussel & Pysen håller koll

Kategori: Pussel & Pysen

Pussel & Pysen gillar att sitta med och hålla koll på mig i badkaret. Godingarna <3

Internet fungerar som det ska

Kategori: Vintertid <3

Äntligen fungerar internet som det ska igen, iallafall för en stund. 
I helgen har vi pysslat i hemmet och hunnit med en hel del mys också. Handlat, tvättat, städat och sett på film, melodifestivalen och mumsat på ostbricka både fredag & lördag,
Jag passade även på att se vetenskapens värld på svt.play där de visade hur ett barn blir till, så spännande och fantastiskt tycker jag. Det är verkligen mot alla odds vi lyckas skapa liv och det visar ännu mer att alla barn verkligen är små mirakel :)
Igår provade jag yoga för första gången på gymmet och det känner jag i kroppen idag ;) Jag är verkligen mer ovig än vad jag trodde. Men det var kul.
Vad har ni hittat på i helgen?



Bild från dokumentären människan sedd inifrån