frokenrobe

Spinningpass

Kategori: Träning

Snart ska jag cykla iväg uppför långa backen för att träna spinning med Selma & bränna lite kalorier :)
Härligt att återgå till träningen nu när jag har haft nästan två veckors uppehåll. Tränar jag gör det att jag kan äta lite mer också om jag vill, vilket kan vara bra innan min hjärna har börjat vänja sig vid att portionerna ser så himla små ut.
Inte undra på att jag har fått en rejäl kalaskula, jag måste ju ha ätit ihjäl mig innan ;).

Redan över

Kategori: Allmänt

Jahopp då var den här skolveckan redan över för min del, ja det finns ju alltid en del att plugga på som student men jag har i alla fall inga fler föreläsningar etc.
Har sagt att jag är tillgänglig för jobb så vi får lite i smyg hoppas på att någon blir sjuk så jag får in och jobba. Att tjäna lite extra pengar nu vore inte helt fel, man vet ju med sig att plånboken på något magiskt sätt brukar bli extra tunn runt december/januari ;).
Igår skrev jag förresten in mig på viktklubb, något jag haft funderingar på att göra ett tag nu när byxorna har börjat spänna mer & mer över magen. För er som inte visste det så är sambosyndromet rejält farligt, i alla fall om den man bor med kan äta massa gottis utan att lägga på sig ett uns fett.
Jag tror att det kommer att gå bra men fy vad lunchen såg liten ut idag :/

Älska Mat

Kategori: Härliga höst <3

Idag har jag och Freddi gått runt på Älska mat (matmässan i Malmö) och kalasat på korvar,ostar,choklad,bröd,marmelader,te,viner och mycket mycket mer. Kan säga att någon lunch behövdes absolut inte.
Vi var riktigt mätta & belåtna när vi kom därifrån :) En kanon dag, trevligt & mysigt att knata omkring där med den man tycker om mest i hela världen och smaska på mat som också är ett av världens bästa ting.
Många julklappar fick vi avklarade också
Vårt vinställ som stått tomt ett tag har också uppdaterats men så här års av massa goda & spännande glöggar.
Perfekt eftersom vi ska ha glöggprovarkväll här om några helger tillsammans med min mamma & pappa och Freddis pappa & sambo Karin.
Vinstället nu uppdaterat med:
Chokladglögg
Tranbärsglögg med smak av ingefära
Äppelglögg med smak av vanilj & kanel
Hallonglögg med smak av kardemumma
Blossa lättglögg

Kvällen igår och matmässa idag

Kategori: Härliga höst <3

Igår hade vi en superkväll tillsammans med goda vännerna Mimmi & Fredrik. De bjöd på god mat och vi spelade sällskapsspelen Absolut överrens & lika par leka bäst. Absolut överrens var riktigt roligt och utmanande.
Idag åker jag & finaste Freddi på matmässan i Malmö, så himla gott & trevligt det ska bli. Får passa på nu för imorgon börjar mitt nya liv med mer träning och bättre mat.

Lite nyshoppat

Kategori: Skönhet & shopping

Igår efter en dag i skolan med mycket tänkande i och med seminarium & basgruppsmöte unnade jag mig en runda på stan.
Det blev en ny foundation från max factor, ett rouge från H&M (som veckrevyns nya makeupbloggare Helen Torsgården rekommenderade på sin blogg) & söta sockar som jag inte kunde låta bli att köpa (och sockar går ju alltid åt eftersom att tvättmaskinen ibland äter upp dom)
Idag hämtade jag även ut paketet från yves rocher, minijulafton :)

Glöggpremiär

Kategori: Härliga höst <3

Igår hade jag och Freddi riktigt fredagsmys med tacos och sedan glöggpremiär & film. Köpt på oss underbart goda chokladkakor från Lindt med mousse inuti hade vi också. De kan jag varmt rekommendera! Vi valde en ljus med noisettefyllning och en mörk med mintfyllning men de fanns i flera mumsiga smaker.
I eftermiddag/kväll så ska vi ta tåget till Kristianstad för ytterligare mys hemma hos min fina barndomsvän Mimmi och hennes Fredrik. God mat och spel/filmkväll blir det där.

Inredningsproblematik

Kategori: I vårt hem

Sitter och klickar mig in på alla sidor jag kan komma på och hitta som säljer golvlampor.
Det är inte det lättaste kan jag bara meddela att hitta en snygg golvlampa som passar oss i smaken och som har ett bra pris. I nuläget har vi en ikealampa som katterna har lekt rövare i så hålig och fin är den numera. Inte riktigt min stil om jag får säga det själv. Därför är jag på jakt efter något kattvänligt, snyggt och plånboksvänligt, men det verkar inte gå att uppbringa.
Har ni några förslag på bra sidor/affärer där jag bör titta så mottas det mer än gärna?!

Sen så har jag även ett annat inredningsbekymmer och det är hur jag ska placera de här fina lampetterna jag fick av mamma i helgen?
Jag vill ha dom på väggen i vardagsummet men vet inte om de ska hänga ensamma eller om de ska få sällskap av någon tavla/väggord/väggljustake?
Vi har funderingar på att ha en stor rund väggljusstake på väggen men blir det i så fall för mycket att ha lampetterna en bit bort på samma vägg?
Vad tror/tycker ni?



Fina lampetterna som ska upp någonstans



Den tomma väggen, som det ser ut idag



Rund väggljusstake i den stil vi funderar på


Inte på banan

Kategori: Allmänt

Nej ännu är kroppen inte riktigt på banan, känns som om jag skulle kunna sova i hundra år och lite till. Har lagt mig till med den dumma ovanan att stänga av väckaklockan när den ringer istället för att gå upp, sätta den på snooze eller ställa om den. Idag gjorde detta att jag missade en föreläsning jag väldigt gärna hade velat gå på, så det har fått bli lite självstudier i ämnet istället.
Eftersom jag har suttit instängd i lägenheten ett par dagar nu när jag inte mått bra så kände jag också att jag verkligen behövde få syre till hjärnan så jag fick med mig Freddi ut för en liten höstpromenad. Det kan bara beskrivas som SKÖNT




Solrosbullar & rosabandet-galan

Kategori: Ätbart

Idag är Freddi ute och firar att han skrivit tenta och då passade jag på att baka lite solrosbullar, så nu luktar här gott av nybakat i lägenheten. Alltid trevligt med hembakat bröd till frukostmackan och höstens mustiga grytor och värmande soppor tycker jag.
Sen så vill jag också uppmuntra er att skänka pengar till bröstcancerforskningen!
Ett viktigt ämne som drabbar så många som 1/9 kvinnor under livets gång och många fler indirekt. Min mormor fick bröstcancer för ett par år sedan och var då även tvungen att operera bort det sjuka bröstet. Mycket sorg för både henne och oss anhöriga, och många tankar som väcktes bland oss andra kvinnor i familjen. Är det ärftligt? Ska det drabba mig nu?
Som tur var trodde inte läkarna att det var ärftligt då mormor fick det såpass gammal, och ännu mer tur är att mormor idag är frisk från cancern. Dock med ett tantbröst och ett tonårsbröst som hon själv uttrycker det <3
Idag sändes rosabandet-galan och det går fortfarande att skänka pengar dit via tv3.s hemsida. Så kämpa för liv du också!

En mulen onsdag i oktober

Kategori: Allmänt

Det regnar här i lund idag och jag skulle helst vilja ligga på soffan hela dagen och ha någon (läs Freddi) som passade upp på mig, gav mig fotmassage och lagade himelska måltider.
Tyvärr ser verkligheten inte riktigt ut så utan istället är det förkyldning, tvättdag och in till skolan för ynka 1,5 timme och vid 3-tiden dessutom.
Nej ibland känner jag verkligen att "Alla snubbar vill ju vara katt".
Hur gott ser inte de här herrarna ut att ha det egentligen?

Filmkväll

Kategori: Allmänt

Snart kommer ju breaking dawn part 1 på bio men jag hade inte ens sett eclipse så det passade jag på att göra nu ikväll. Måste säga att varje film blir lite bättre än den förra, vilket är tur då jag inte alls gillade den första i serien men trots allt måste se dom bara för att se hur historien utvecklar sig på film.
Jag älskade ju böckerna! De har jag införskaffat och de ska sparas ifall jag någongång får en dotter som kanske kan bli lika tokig i dom som sin romantiskt drömmande mamma :)

Vilken tur för mig...

Kategori: Allmänt

att veckorevyn trillade ner i mitt brevinkast just idag när jag kan behöva lite kändisskvaller och annan riktig "tjejläsning" Sitter fortfarande hemma och känner mig krasslig och tillkommande till det är ont i magen.
Vaknade runt halv 3 tiden inatt och var tvungen att gå upp och sätta mig i soffan, ta en värktablett, en kopp te och vetevärmaren över det onda.
Men nu kan jag i alla fall bläddra lite i tidningen så blir inte dagen riktigt lika lång.
(Har plugg att göra med men det får ligga och sväva en liten stund till)




Nyheter från Yves-rocher

Kategori: Jag vill tipsa om....

Idag har jag ju som sagt haft soffläge större delen av dagen och det resulterade bland annat i att jag klickade hem massa spännande saker från Yves-rocher.
Yves-rocher är väl inte direkt något super höjdar märke men för en student med hyfsat halvtom plånbok är det ett prisvärt alternativ. Dessutom brukar de ha goda dofter på julens duschkrämer och body lotions.
Här är ett litet urval av det jag beställde
Duschtvål och bodylotion med apelsin, bergamott och grapefruktdoft
Läppglans röda bär
Nagellack ebenholts

Hade velat träna

Kategori: Träning

Idag hade jag och min kompis Selma bestämt att vi skulle träna spinning på gerdahallen här i Lund. Typiskt nog var jag ju tvungen att ställa in. Förr tyckte jag aldrig att spinning var roligt utan bara svettigt och jobbigt. Men nu när jag tagit tag i träningen igen har jag fått ändra uppfattning.
Kanske har det att göra med att jag tränar med en vän, att jag gillar musiken och att tränarna är bra på att peppa.
Men vad vet jag? ;)

Vad är er favoritträning?

Sjukling

Kategori: Allmänt

Det blev ingen skola idag och inget släppa loss kreativiteten med färger, penslar och fläckar på kläderna som aldrig går bort.
Istället sov jag till och från till halv 12 och nu sitter jag i soffan fortfarande med pjamasen med mupparna på (som mamma köpt men som jag fick) och känner mig trött, seg och tung i huvudet.
Har känt på mig att jag varit påväg att bli krasslig ett par dagar nu, vaknat med ont i halsen och täppt näsa. Men idag kände jag mig verkligen inte alls fit for fight så trots att jag ställt klockan på 7 och då även gick upp för och ge katterna mat så fick det intas sängläge igen.
Tur i alla fall att jag har införskaffat lite nytt gott löste som jag kan sippa på när soffan och tv:n får vara mina bästa vänner idag. Jag älskar verkligen te och nu på hösten dricker jag ett par muggar varje dag.
De här söta teburkarna inföskaffade jag nu i helgen på  lagerhouse, innehåller chai cream te och choklad/chili te. Perfekt i förkyldningstider.

Fullt hus

Kategori: Familjen

Det blir verkligen fullt hus när min familj kommer och hälsar på, detta trots att jag & Freddi har en stor 3 rummare. Till saken hör att när jag bodde hemma var vi 6 personer, en hund och två katter. Idag när de kom för att bland annat hämta hem mamma så fattades bara Robert min lillebror och katterna vilket gjorde att samlingen i vårt hem var lika stor som min urprungliga familj. När alla då tränger ihop sig i köket för att ta någon del i matlagningen så blir det rätt så trångt :) Men det är härligt med stora familjer och någon gång i framtiden ska jag själv ha en hyfsat stor familj hoppas jag.
Förutom god mat så hann vi med en skön promenad med hunden Sigge och lite eftermiddagsfika.
Imorgon är det dags för skolan igen och då ska vi ha skapande aktivitet, tror bestämt vi skulle ha bild. Kul :)

Something new?

Kategori: Pussel & Pysen

Idag plockade Freddi in katternas klöstäd som de har haft stående ute på balkongen då de börjar tycka att det är för kallt att ligga ute. Trots att killarna har haft trädet sen i somras så blev det som totalt nytt för dom så fort det fick en ny plats.
De är så söta de där små (stora) knasbollarna <3







Crazy eyes :)

Lördag

Kategori: Allmänt

Igår satt jag och mamma och hejade på Robin i idol med en varsin skål glass i famnen. Vi gillade verkligen hans framträdande.
Jag har inte följt idol detta året utan bara tittat lite då och då men jag känner verkligen att jag har missat något bra när jag har missat Robin. Får kolla in alla hans klipp på youtube någon dag när jag får en stund över.
Idag har vi bara haft en lugn förmiddag och jag sitter fortfarande i pjamas och en filt över benen i soffan.
Men snart blir det att ta vara på dagen med en liten sväng på stan, fika och sen ikväll biomys.
Det blev inte att vi köpte biljetter till Midnatt i Paris för den gick redan halv tre på eftermiddagen. Istället tog vi siktet inställt på En Dag.
Hoppas att den är så bra som jag tror att den är

Lyxiga örter

Kategori: Pyssel

Jag tycker att det känns både lyxigt och fint att ha färska örter stående framme i köket samt att det blir extra gott i matlagningen, därför köpte jag de här fina kryddkrukorna på panduro och satte min egen touch på dem med hjälp av shabloner, penslar och lite färg.
Krukorna i metall som hänger på väggen hade jag sen tidigare men piffade upp dom lite extra.
Så nu ska det bli extra roligt att laga mat framöver

Lilla mamma

Kategori: Familjen

Idag tar min mamma tåget från halmstad för att hälsa på oss lundabor över helgen. Tycker det är mysigt att ha flyttat hemifrån och att få mamma på besök hem till mig så att jag får lite kvalitetstid med henne.
Dessutom blir det alltid lite godare mat när hon har stått för den och de här dagarna så passar jag på att ta hjälp av henne i köket.
Ikväll ska vi då njuta av god mat och kanske ett och annat glas vin, idol, värmeljus och lite gottis. Imorgon blir det nog stan eller Nova en sväng och på kvällen går vi på bio och ser Midnatt i Paris med Owen Wilson och Rachel McAdams i huvudrollerna.
Trevlig helg på er!

Gottigott

Kategori: Allmänt

Flitiga som bara den

Kategori: Allmänt

Idag var både jag och Freddi lediga från skolan så vi passade på att ta tag i veckostädningen och lite därtill. Tycker att det är så tråkigt att städa men med två kattkillar som fäller ett kilo var och en slarvig pojkvän som smular lite varstans så är det välbehövligt. Och fint blir det ju.
Freddi var också snäll och gick ut i kylan och satte fast min cykelkorg, eller nja en mutter fattades så den hänger en så länge lite på sniskan och jag kan nog inte lägga något i den. Men det ser ju i alla fall ut som att jag har en cykelkorg.
Efter att vi varit så flitiga så kokade jag en kanna gott te, värmde bullar och dukade upp till eftermiddagsfika.
Fika är alltid extra gott när man har gjort sig förtjänt av det tycker jag.
Håller ni med?

En blåsig dag

Kategori: Allmänt

Idag har Lund bjudit på en massa vind. Fick ta bussen till skolan då jag var rädd att blåsa bort och missa tentan i neuropsykologi (för det vore ju så synd) ;) Tur att man i alla fall kan tina upp sig själv med många värmeljus och en kopp te i soffan. Idag har jag även skämt bort mig själv med ett avslappnande bad med badbomb från Lush.

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt