frokenrobe

Weekendlängtan

Kategori: Drömmar & Förhoppningar

Jag hade mer än g.ä.r.n.a åkt på en weekendresa nu i höst/vinter.
Jag känner att jag hade mått bra av att komma iväg lite och uppleva miljöombyte nu när det både är en stressig period i skolan med vår C-uppsats som vi ligger efter med + att vi har en intensiv kurs framför oss med inriktning på barnsjukdomar och 1 veckas praktik mitt i allt.
Min kära sambo följer dock inte riktigt mina tankespår, han tycker vi kan ha det mysigt på hemmaplan istället & göra saker som att gå mer på bio och restaurang bara. Han känner väl inte riktigt att vi har råd heller, den oglamorösa sanningen som student.
Tur att det är mindre än ett år kvar tills vi faktiskt får en riktig lön, undrar om det kommer kännas som att man har massor av pengar då? Eller om man helt enkelt kommer känna sig precis lika fattig i slutet av månaden för att man lever efter en helt ny standard och ändå har lyckats bränna upp alla pengarna? Hihi ;)
Jag hoppas ändå på att han kan tänka om eller att jag helt enkelt har turen att någon av mina tjejkompisar vill åka iväg med mig.
Önskeresan går till London!  
 
Prag i December 2011

Village

Kategori: I vårt hem

Jag & Freddi tog en promenad ner till stan idag för att lämna tillbaka en hyrfilm. Det har varit så himla fint väder här i Lund idag, kallt och soligt :)
Vi tog också tillfället i akt att gå in på Village för att se om vi kunde hitta någon fin inredningsdetalj för ett presentkort han fick för en tid sedan. Vi hittade söta ljuslyktor som lyser upp så fint i höstmörkret :)
Nu ska vi titta på en Disneyklassiker (barnasinnet är välbevarat hos båda, hihi) medan vi äter och sen blir det att se andra delen av Torka aldrig tårar utan handskar.
 

Brorsbesök

Kategori: Familjen

Fick besök idag av min "stora" lillebror :) Bakade en kladdkaka till fikat och nu ikväll har vi varit och ätit god middag på O´Learys, mysigt att få umgås med honom lite utan resten av familjen :)
 
Idag har det också varit en kille här för att ge kostnadsförslag till fastighetsägaren för ommålning av lägenheten. Så skönt att det ä.n.t.l.i.g.e.n händer lite saker på den fronten!
 
Hoppas ni har en bra fredag!

Nyttiga godsaker

Kategori: Ätbart

Försöker ju som sagt komma  bättre form, jag har ett speciellt mål med min träning och kosthållning vilket ni förhoppningsvis får veta lite längre fram i tiden :) -1kg denna veckan i alla fall vilket jag är nöjd med. Snart nått mitt första delmål..wiiihoo!
I vilket fall som helst blir jag ofta sugen på något sött och lite godare titt som tätt. Mellanmål äter jag ändå ca 2 gånger om dagen så varför inte kombinera tänker jag ;) Idag fick jag inspiration av PT Fia och gjorde egna proteinbars och mellanmålskakor med kanel/äpple. Recept hittar ni HÄR och HÄR.
 

 
 

På önskelistan

Kategori: Skönhet & shopping

Ja, jag vet att jag är ute i  god tid som redan har börjat fundera på både julklappar, både att ge bort och önska mig själv.
Dessa fina sjalar har i alla fall jag ingenting emot att hitta under julgranen om mindre än 2 månader :) Alla kommer ifrån Nordljus
 

Torka aldrig tårar utan handskar

Kategori: Störst av allt är kärleken

Nu är Freddi äntligen tillbaka från prövningsenheten på sjukhuset :) Herregud han har bara varit hemifrån i 3 ynka dagar men jag har ändå saknat honom massor. Tänk att man nästan kan bli beroende av en annan människas närhet och kärlek, när inte han är hemma så har jag svårt att sova. Jag kan inte komma till ro om inte vi ligger sked, haha. 
Nu ikväll ska vi i alla fall mysa ihop oss framför en dator och se Jonas Gardells hyllade torkar aldrig tårar utan handskar. Har hört att den historien är så tänkvärd och känslomässigt berörande från flera källor. Ska bli spännande att se vad jag tycker om den.
 
bild från google

H.Ö.S.T

Kategori: Härliga höst <3

Denna väldigt otekniska fröken lyckades i alla fall hitta hur man lägger in bilder från mobilen på den stationära datorn ;)
En gott & blandat mix från helgens promenad på St. Hans backar, min promenad idag och hemmets höstlyft.
 
 

Helgdagar

Kategori: Familjen

Lite dåligt med uppdatering dessa dagarna, så tänkte jag skulle fylla i luckorna lite ;) 
Delar av familjen har ju som sagt varit här på besök, och vi har varit på Ikea, myst, ätit tacos och varit på St.Hans backar och promenerat med Sigge.
Jag har köpt lite nya blockljus och gjort ljusfat i hösttoner, satt upp gardiner och gjort det trevligt och ombonat i lite dovare färger hemma. Mysigt & hemtrevligt!
Mamma bestämde sig för att stanna över till imorgon också så nu tittar vi på Beck och har fixat fram lite nötmix & mörk choklad att njuta av. 
Fram till onsdag kommer jag vara gräsänka eftersom Freddi ligger inne på sjukhuset för tester av en ny medicin som kanske snart kommer på marknaden. Galna människan, jag fattar inte att han vågar men det är ju för ett gott ändamål och hans intresse så jag låter honom hållas.
Tyvärr innebär det utöver ensamhet och saknaden efter att ha honom jämte mig i sängen även att laptopen är med honom och jag inte kan lägga in några bilder från helgen. Det får helt enkelt komma i efterhand :)
Ha en trevlig kväll!
 

Lördagsplaner

Kategori: Härliga höst <3

Imorgon kommer min familj hit från Halmstad och då har vi lite planer för dagen :)
Vi ska nämligen åka en sväng till Ikea och inhandla lite smått och gott som en ny byrå, kuddar, värmeljus m.m
Eventuellt hade de också funderingar på att stanna över natten.
Jag har svängt ihop lite gott fika nu ikväll som vi kan ha imorgon och just nu står en fisksoppa och kokar upp på spisen. Det luktar så h.i.m.m.e.l.s.k.t gott i köket nu, dels av baket och dels av soppan som har både saffran och en skvätt vitt vin i sig. 
Selma hörde nyss av sig och hade tråkigt så nu tar hon första bästa buss hit & då blir det filmmys :)
Ha en trevlig fredagskväll!
 
 
Knäckig toscakaka till morgondagens fika & en den malm byrå som hör ihop med sovrumsinredningen och som ska få komma hem till oss och agera förvaring för sockar & annat småplock

Glädjespridare

Kategori: Vägen mot arbetsterapeut

Har gått omkring med en helt euforisk glädje i kroppen hela dagen efter föreläsningen om vårdhundar.
Vilket otroligt jobb de gör människans bästa vän, de kan få människor som har långt gången demens att börja tala efter år av tystnad, hjälpa cancersjuka barn att öppna upp och prata om sin rädsla för döden, strokepatienter att finna motivation till träning och mycket mycket mer. Jag är verkligen helt fascinerad, vilka hjältar!
När det är dags för valpköp för oss hoppas jag verkligen att jag kan hitta en valp som jag kan få vara med och följa i utvecklingen till vårdhund. Jag vill ju ha den som kollega för de är verkligen riktiga glädjespridare för många människor. 
 
Bilder på de raser som det förmodligen kommer bli någon av här hemma- Welsh springer spaniel & Boxer.
Överlag sociala, trygga, lättlärda och arbetsvilliga hundar. Precis sådant som krävs för att bli en bra vårdhund :)

Mot staden

Kategori: Härliga höst <3

Redo för god mat, dryck och Taken 2 på bio :)
 

Ett år går så fort

Kategori: Störst av allt är kärleken

Det känns inte som att det var länge sedan jag & Freddi var två nykära 17 åringar, samtidigt så kan jag knappt kan minnas den tiden innan det blev vi två.
Idag är det 6 år sedan vi blev ihop och jag blir mer & mer säker för varje år som går att det är honom jag vill leva med <3
Ikväll firar vi vår dag med restaurangmys på Godset och antingen bio eller filmkväll hemma efteråt :)
 
En bild från nyårsaftonen 2010 ,när jag precis hade flyttat till min älskling i Lund. Trängdes i hans 17kvm stora korridorsrum gjorde vi de första 2 veckorna innan vi fick flytta in i vår lägenhet.

En doft av nybakat

Kategori: Vägen mot arbetsterapeut


På torsdag är det arbetsterapins dag med massa spännande föreläsningar och andra händelser.
Vi som är med i FSAstud har fixat så att det kommer en föreläsare och pratar om vårdhundar i vården. 
Det ser jag mycket fram emot eftersom jag är intresserad av att använda mina framtida hundar i arbetsterapin. Hundar gillar ja att ha ett jobb/ en uppgift så jag tror det skulle vara jättebra både för både mina klienter och hundarna :) Den målgruppen jag vill jobba med är utvecklingsstörda och jag tror att det kan bli ett väldigt bra utbyte mellan människan och djuret.
I alla fall så har vi idag varit hemma hos mig och bakat muffins som sedan på torsdag ska bli till cupcakes. Dessa tänkte vi bjuda på till de som kommer på föreläsningen. Det blev naturligtvis en liten provsmakning och de var delicious!

Nytt att hänga över axeln

Kategori: Kika in i garderoben

Idag har vi haft kursstart för uppsatskursen och när man tittar på schemat så ser man verkligen att jag och min skrivarkollega Mirjam ligger rejält efter i planeringen. Känns lite trist och stressigt måste jag säga :/
Genom hela uppsatsskrivandet har allt bara gått tvärt emot vad vi önskar. Jag kan bara hålla tummarna för att det blir bra i slutändan i alla fall.
Har hunnit med ett pass afro idag, lite nya steg vilket var roligt men också lite svårt att ställa om när jag precis hade lärt mig de förra, hihi. Invigde i alla fall mina nya träningskläder och måste säga att de var lika sköna att träna i som jag hoppades. Satt inte åt någonstans, men var inte heller lösa och fladdriga. Perfekta med andra ord :) Snygga på är de också.
Tänkte passa på att visa lite annat nytt som flyttat in i garderoben, nämligen de fina väskorna nedan. Fanns bara ett visningsexemplar kvar av den bruna, blev så glad att jag såg den på hyllan och kunde lägga vantarna på den :D
 
 
 
 

r.u.t

Kategori: I vårt hem

 
Idag ska vi för första gången ta och utnyttja rutavdaget . Det är fönsterna som ska putsas och jag tycker själv att det är så svårt att få dom bra. Har prövat alla möjliga tekniker och finesser men ingenting tycks hjälpa när man har två katter som mer än gärna gnor sig mot rutorna.
Fick nyligen tipset av en vän att prova med spolarvätska, så efter denna gången när vi låter proffsen göra dom riktigt fina ska jag testa med det.
Någon annan som har ett riktigt bra putstips att komma med?

Smaka på ett regn

Kategori: Träning

Utanför fönstret är det riktigt gråmulet och regnigt..Brr! Jag ska snart ge mig av på cykel för att möta upp vännen Selma för lite simning på Högevallsbadet såhär på morgonkvisten. Jag är t.a.c.k.s.a.m för att de i alla fall har en bubbelpool man kan värma sig i efteråt. Sen i eftermiddag/kväll blir det jobb.
Men först hinner jag med lite frukost och tända ljus i soffan, behöver morna mig lite trött som jag är..gäsp!
Vad har ni för helgplaner?
 
 

Torsdag

Kategori: Allmänt

Idag har varit en sån där dag där jag har hunnit med att ordna med lite allt möjligt.
Tvättat upp en del tvätt,varit & klippt mig, varit på handledarmöte inför C-uppsatsen, tränat med Selma och sist men inte minst städat lägenheten. Puh! Nu är jag väl värd att ta kväll.
Imorgon blir det upp tidigt och skriva på ny hemtenta, denna gången är den bara på en sida som tur är. Seminariet gick för övrigt jättebra, utlåtanden som ett av de bästa och mest pedagogiska genom tiderna för just den uppgiften flög genom luften från exeminatorerna(!) :)
 
Nyklippt tjej redo för gymmet

Dagens

Kategori: Outfits

Idag har varit en rep dag inför ett seminarium vi har i morgon. Vet inte hur länge vi har suttit för att få ihop text och powerpoint under föregående vecka och denna. 
Inte helt lätt att jobba i stor grupp med att sätta samman 20 minuters redovisning som helst ska hänga ihop och låta vettigt. Men kände mig ändå nöjd idag när vi slutade & imorgon blir det ju upp till bevis.
Ikväll är det filmmys med Freddi som gäller, jag ska nämligen jobba hela helgen och sen är det ju långa dagar i skolan, träning, möten m.m som ska in under dagarna också så det gäller att passa på att umgås när tillfälle ges :)
 
 
Dagens outfit- Ny tröja från Vero Moda och jeans från Zara
 
 
Matchas med söta pärlarmband och nagellack från Isadora

 

 

Söndag

Kategori: Familjen

Har varit en fin helg med familjen så som det brukar vara när jag tar tåget norr ut till Halmstad.
Hälsade på min kusin+man & barn igårkväll vilket var väldigt mysigt. Allt för längesedan vi sågs utanför kalas/student/dop m.m 
Idag har det bara varit en lugn, skön helgdag med långpromenad med mamma & Sigge & sedan tåget tillbaka till Lund för god mat och Solsidan tillsammans med mitt hjärta i soffan. Fantastiska, charmiga Solsidan ja, känner att söndagskvällarna kommer kännas en hel del roligare i höst medan den serien rullar :).
 

Shoppingglädje

Kategori: Skönhet & shopping

Åkte till hemtrakterna, drog med mamma ut på stan och kom hem med stora välfyllda kassar :)

Nu är det dags för fredagsmys

Kategori: Härliga höst <3

 

Kvällens outfit ;) Fattar fortfarande inte varför jag valde den färgen, hihi hemsk 
Gottis till fredagens tv-kväll i soffan, med tända ljus & filtar
 
Välkommen h.ä.r.l.i.g.a fredagskväll! Här hemma håller vi för fullt på att ladda upp inför fredagsmyset.
Mjuka velourdräkten från B-young är kvällens outfit och i ugnen står just nu en halv laxsida och steker färdigt. Mmm....
Den fina mitt-och ditt hjärtat har jag fått från Freddi en gång i födelsedagspresent och det kommer från Miquedesign. Passar oss så bra <3

Sådant man inte visste att man behövde

Kategori: I vårt hem

Ibland får man eller kommer över saker man inte visste att man behövde förrän man har börjat använda dom.
När det gäller mig handlar det oftast om tekniska prylar som jag tidigare tyckt varit onödiga eller extravaganta.
Exempel på detta är min underbara smoothiemaker och min oumbärgliga äggkokare. Perfekta ägg till frukost varje morgon utan krångel och tider att passa :) Smoothiemakern i sin tur gör exakt rätt mängd smoothie för en person, i dagens har jag i en halv banan, en halv apelsin, naturell lättyoughurt och hallon/blåbärsmix. Vardagslyxigt och gott!
 

Matinspiration

Kategori: Pyssel

 
 
Påbörjade ju en receptpärm för ett tag sedan, inte helt lätt att få in alla recepten innan det kommer nya buffétidningar (där de flesta recepten samlas ifrån) innanför dörren dock.
Har satt igång ett system nu i alla fall att jag sätter in recept efter årstid och nu klipper & klistrar jag recept med höstsmaker såklart.
Bra med lite ny matinspiration & nu har jag massa nya recept att botanisera bland, tillexempel till nästa lördag då jag ska laga trerätters till mannen i huset, ja och mig själv då med förstås ;)
Anledningen till det är en lite mer romantisk höst, lite halv 8 hos mig stuk. Hittade också en fin gratistidning nere på Ica med massa spännande smaker, skördefest.

Torsdagsunderhållning

Kategori: Pussel & Pysen

Det är tur att dessa herrarna är katter annars hade vi nog råkat illa ut, eftersom de älskar att stå i fönstret och spionera på allt & alla :) hihi

Uppladdning

Kategori: Träning

 
Såhär laddade vi upp inför spinningpasset som går av stapeln kl 8 ikväll. Soppa med höstsmaker, så som olika rotfrukter och viltskav (har i rödbetor det är därför färgen är så skum, hihi),hemmabakta havrefrallor & mycket tända ljus. Nu ska här trampas järnet :). Målet är att ha tappat 3 kilo innan månadens slut, får se hur det lyckas.

Lilla fågel

Kategori: Allmänt

bild från google
 
På morgonkvisten dundrade en sådan här liten sötnos rakt in i vårat vardagsrumsfönster. Jag tycker så fruktansvärt synd om de små liven när det händer!
Den blev klart lite medtagen och fick väl antagligen en rejäl hjärnskakning. Jag satte på mig vantar & plockade upp den lilla sprattlande varelsen och satte sedan ner den på våra utemöbler i hopp om att den kulle återhämtat sig när jag kom tillbaka från skolan.
När jag kom hem hade liten lyckats förflytta sig och kvar var bara en plutt fågelbajs på vår korgstol. SÅ bra! :) Jag hittade lite bra fakta när jag googlade imorse hur jag bäst skulle hjälpa den lilla talgoxen inne på Djurens Ö hemsida.
 
  • Rör inte huvudet, halsen & nacken på en fågel som troligen fått hjärnskakning.
  • Ta upp fågeln genom att hålla ena handen under huvudet och lyft kroppen med den andra. 
  • Lägg i en låda med lufthål runt om och på en handduk eller liknande. Låt lådan stå i ett lugnt rum och stör den inte på ca 1 timme,
  • Om den sätter sig upp eller till och med börjar flaxa så släpp ut den igen.
Eftersom min lilla fågel kunde sitta själv och jag inte hade någon möjlighet att passa på den lät jag den sitta kvar på balkongen för återhämtningen, och det gick ju bra som tur var

Hemklickat

Kategori: Skönhet & shopping

 
Var på ett afropass idag och har nu blåser som svider under fötterna, men det var värt det för det är ju så himla roligt :)
Kände att jag behövde lite nya träningskläder också nu när jag har bestämt mig för att fixa formen under höst/vinter. Beställde harmensbyxorna & långtröjan ovan från Bonprix. Har bloggat om samma plagg tidigare men köpte aldrig då. Men nu kommer de hem till mig! Tycker de ser bekväma och sköna ut för yoga & afropass

Cupcakes

Kategori: Ätbart

 
Tänkte dela med mig av receptet på cupcaksen jag gjorde i lördags till fikat med vännen Mimmi, använde ett grundrecept till själva muffinsen medan frostingen blev ett ihopkok av lite olika frostingtips. Det är bäst att bre på frostingen, jag försökte först spritsa men det gick åt h.e.l.s.k.o.t.t.a rent ut sagt ;) kanske lyckas ni bättre!
 
Chokladmuffinsen 12 stycken:
4 dl mjöl
2,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
2 msk kakao
1 ägg
1,75 dl socker
0,75 dl olja
1,25 dl yoghurt (jag tog i lite mer yoghurt på slutet då jag tyckte smeten blev för "hård")
 
Värm ugnen till 175 grader. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat & kakao. Vispa ägget. Tillsätt socker, olja, yoghurt och mjölblandningen. Rör slät. Fördela smeten i en smord muffinsform och grädda i mitten av ugnen ca 20-25 minuter.
Låt muffinsen svalna 5 minuter, ta sedan upp dom ur plåten och låt svalna helt.
 
Frostingen:
200 g philadelpihaost
2 dl florsocker
hallon & björnbär efter tycke + lite vaniljsocker
P.S Det blir en rätt så lös frosting men väldigt god D.S