frokenrobe

Brunch/mellanmålsmuffins

Kategori: Ätbart

 
Senaste tiden har jag blivit rätt så förtjust i att baka nyttigare alternativ av muffins som är både goda och lätta att göra :) 
De är toppen att ha med sig på utflykter, mellis på jobbet eller kanske på en brunch. 
Bananmuffinsen som är på bild ovan är ett recept hämtat ur systrarna von Sydows bok Sommar och morotsmuffinsarna har jag hittat recept på i tidningen Buffé. Enjoy!

Bananmuffins ca 12 st
 
3 dl fullkornsmjöl
0,5 dl pumpakärnor
0,5 dl havregryn
1 dl hackad mandel
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 tsk kanel
3 mosade bananer
1 dl mild lättyoghurt
0,5 dl matolja
1 dl farinsocker
1 ägg
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda allt torrt i en skål. Blanda resten (från bananerna och framåt) i en annan skål.
Rör sedan ihop allt till en smet. Fördela i 12 medelstora muffinsformar i en muffinsplåt. Toppa med pumpakärnor. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Kolla med en sticka så att muffinsarna är klara.
 
Morotsmuffins ca 12 st
 

3 ägg
1 dl socker
1 burk kesella naturell
3,75 dl rågsikt
1 dl vetegroddar
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk malen ingefära
1 krm salt
3 dl finrivna morötter
solrosfrön eller pumpafrön till topping
 
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker poröst. Vispa ner Kesella. 
Blanda de torra ingrdienserna för sig. Rör sedan ner detta i äggsmeten. Blanda ner morötterna och fördela sedan smeten i muffinsformar i en muffinsplåt. Toppa muffinsen med frön. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: